.
Sven De Ridder
woensdag 16 augustus 2023

Sven De Ridder: “Ik ging mee tegen mijn zin”

Maar hij werd er verliefd

Wie eens goed wil lachen moet deze zomer naar Antwerpen voor het theaterstuk ‘Aangespoeld’ van de Sven De Ridder Company. Traditiegetrouw strandt het theatergezelschap daar weer neer voor een zomerse komedie.

Sven geniet altijd heel erg van de zomer. Het brengt ook heel veel mooie herinneringen met zich mee. Vooral de zomer dat hij zestien werd, zal hij niet snel vergeten.

In 1990 trok hij naar Amerika om er een taalstage te volgen. Hij werd verliefd op Amerika toen hij er voor de eerste keer naartoe ging in 1986.

“Ik ging mee tegen mijn zin, maar ik raakte helemaal gebeten door de Amerikaanse microbe. Op school had ik een folder zien liggen voor taalstages. Het was pre-internet. Nu stuur je een e-mail, toen was het een brief waarin ik me voorstelde”, blikt Sven terug in Dag Allemaal.

Er was een Iers koppel, Bill en Jenny, dat graag de wereld van hun twee zonen wilde verbreden. Svens brief viel in de smaak en Sven mocht gaan. “Het klikte vanaf dag één met ,die mensen. We bouwden een bijzonder hechte relatie op. Zij waren maar een jaar of vijftien ouder. Acht zomers op rij was ik bij hen te gast, ik werd echt part of the family.”