.
Sven De Ridder
zondag 9 juli 2023

Sven De Ridder: “Ik draai tenminste nog altijd mee”

Dat beseft hij nu

De Sven De Ridder Compagnie is aan zijn tiende theaterstuk toe. De compagnie bestaat 5 jaar en dat moest dit jaar gevierd worden. Het theater blijft voor oprichter en acteur Sven De Ridder één grote speeltuin.

“Ik zou het heel hard missen als ik niet meer zou kunnen spelen. En ik kan er nog af en toe wat televisie bij doen. Mij hoor je dus niet klagen. In september zal je me zien in een grote rol in een nieuwe serie op VRT Max. Helaas mag ik daar nu nog niks over zeggen. Alleen dit: ik was de tweede oudste op de set”, lacht Sven in Primo.

De magische leeftijd van 50 jaar begint te naderen voor Sven en daar kijkt hij eigenlijk wel naar uit. Het is niet zoals veel andere mensen dat hij er keihard tegenop ziet.

“Op de set van die nieuwe serie kwam ik tot het besef: hé, ik draai nog altijd mee. Tijdens de opnames van de jeugdserie ‘#LikeMe’ hebben Gunher Levi, die m’n man speelde en ik dikwijls tegen elkaar gezegd: ‘We mogen ons gelukkig prijzen dat we er nog bij zijn’. En dat geldt zeker nu ik een dagje ouder wordt.”