.
Sven De Ridder
zaterdag 30 juli 2022

Sven De Ridder: “Daar ben ik nooit binnen geweest”

Dat zijn zijn mooiste herinneringen

Er is waarschijnlijk niemand in Vlaanderen die zo hard aan het genieten is van de zomer als Sven De Ridder. Hij staat sinds enkele weken op het podium van theater Elckerlyc in Antwerpen met ‘Weekend Cowboys’.

Antwerpen is de thuisstad van de acteur, hij voelt zich een rasechte Antwerpenaar, dan pas Vlaming en dan pas Belg. De Ridder kan het niet onder stoelen of banken steken dat hij erg trots is op zijn stad?

“Wat Antwerpen onderscheidt van andere Vlaamse steden is dat het een heel overzichtelijke stad is, met de Leien als grens tussen het oude stadsgedeelte enerzijds en de stationsbuurt en het stadspark anderzijds”, legt Sven uit in Dag Allemaal.

Sven heeft vele mooie herinneringen aan Antwerpen, al was het maar die van toen hij als kind in de Antwerpse cinema zat.

“Ik weet nog perfect in welke zaak ik welke film heb gezien en met wie. Dat die oude cinema’s weg zijn, doet me meer pijn dan dat’t Echt Antwaarps teater er niet meer is. Er was ook een sekscinema in Antwerpen, maar daar ben ik nooit binnen geweest.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Sven De Ridder

Meer Over:

Sven De Ridder