.
Sven De Ridder
zaterdag 26 maart 2022

Sven De Ridder bekent: “Ik heb dat nooit echt goed begrepen”

Hij tikte iemand op de vingers

Wanneer je bekend bent is het belangrijk dat je toch tegen wat kritiek kan. Je krijgt best een olifantenvel om iedereen zijn negatieve opmerkingen te relativeren en alleen de positieve in je op te nemen. Ook Sven De Ridder heeft met kritiek leren omgaan. Alleen met recensenten heeft hij het nog moeilijk.

“Ik vind recensies altijd wat dubbel. Ik snap dat je journalist wil worden, maar recensent? Om je subjectieve mening aan anderen op te dringen? Ik heb dat nooit goed begrepen. En ik vind het stom dat een slechte recensie mij soms raakt. Het publiek moet het goed vinden. Maar het kwetst mij echt als het persoonlijk wordt”, klinkt het in Dag Allemaal.

Zo herinnert Sven zich nog een voorval van een recensent na zijn deelname aan ‘'De Slimste Mens Ter Wereld'’. “Ik vloog er na één dag al uit en een artikel in de krant de dag erop liet uitschijnen dat ik een idioot ben. Die journalist heb ik dan toch een berichtje gestuurd. Bleek achteraf dat het ludiek bedoeld was, ik ben blij dat we dat hebben kunnen uitpraten. Dan is dat weer snel vergeten.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Sven De Ridder

Meer Over:

Sven De Ridder