.
News Image

Sven De Leijer worstelt met slaapproblemen

Sven De Leijer zocht psychologische hulp en neemt medicatie.


Sven De Leijer is een erg geliefd televisiegezicht dankzij programma’s als De Slimste Mens, De Ideale Wereld, Hotel Römantiek en Vrede Op Aarde, maar ondanks zijn vrolijke voorkomen kampt Sven ook met ernstige problemen: “Ik ben echt een stresskip, maar om de één of andere reden zien mensen dat niet,” onthult Sven De Leijer bij Radio 2. Sven voegt eraan toe dat hij bovendien erg onzeker is…



“Ik ben redelijk onzeker omdat ik bij alles wat ik doe de lat voor mezelf heel hoog leg, zodat ik mezelf niks kan verwijten als het misloopt.” Sven geeft ook toe dat hij die stress nodig heeft om te presteren. Voor een theatershow drinkt hij minstens vijf à zes koffies en hij neemt er nog eentje mee op het podium. “Ik moet op mijn qui-vive zijn. Ik ben bang dat ik het anders zal verpesten.”



Zijn gemoedstoestand of fysieke paraatheid kan je amper aflezen aan Svens gezicht. “Ik kan drie of vier nachten amper slapen, en er nog steeds uitzien als een frisgewassen babypoep,” lacht Sven De Leijer. “Ach, ik weet dat ik niet voor mijn looks op tv kom, dus lig ik niet wakker van mijn uiterlijk,” aldus Sven De Leijer. “Mijn lief is een stuk jonger dan ik, maar niemand ziet dat omdat ik er zelf nogal jong uitzie.”



Maar die slaapproblemen vormden wel een echt probleem voor Sven De Leijer. “Ik heb drie maanden gemiddeld twee uur per nacht geslapen. Ik was echt kapot, maar ik zag eruit alsof ik fris en monter was. En dan is het moeilijk om uit te leggen hoe je je voelt.” Sven De Leijer zou uiteindelijk naar een slaappsycholoog gaan die medicatie voorschreef waardoor het probleem van de baan leek. Maar dan dook het plotseling toch weer op…



“Mijn nachten zijn nu ongelooflijk veel beter, al vrees ik dat ik nooit een topslaper zal worden. Ik heb gemiddeld nog één of twee slechte nachten per week.” En soms duiken die slaapproblemen gewoon weer de kop op: “Toen ik dacht dat mijn slaapproblemen voorbij waren, kwamen ze vorige zomer terug tijdens een heel fijne vakantie met mijn familie. ik dacht altijd dat die problemen verbonden waren met het werk, en nu waren ze daar tijdens een vakantie waar ik nul zorgen had.”



Sven De Leijer geeft toe dat hij het toen heel moeilijk heeft gehad. De televisiemaker durft ook toegeven dat hij zich niet altijd even gelukkig voelt: “Ik gun mezelf af en toe een avond waarop ik geweldig down mag zijn. Daar hoort dan aangepaste muziek bij. Wenen kan gewoon eens deugd doen,” lezen we in Dag Allemaal.



Sven De Leijer beseft dat hij met zijn drukke agenda moet oppassen dat hij zichzelf niet voorbij loopt. Dé manier om zijn hoofd leeg te maken is zijn ochtendwandeling: “Ik ga iedere ochtend anderhalf uur wandelen in het bos om mijn hoofd leeg te maken, en af en toe zeg ik ook gewoon nee. Ik maak liever tijd voor mensen die belangrijk zijn voor mij. Ik leer de balans met de jaren steeds beter te vinden,” klinkt het bij Sven De Leijer.


Bio van Sven De Leijer

Meer Over:

Sven De Leijer