.
Sven de Leijer
zondag 24 december 2023

Sven de Leijer: “Je kunt daar gewoon niet om heen”

Het werd een bijzonder tv-moment

Ieder jaar brengt Sven de Leijer de crème de la crème bijeen tijdens nieuwe afleveringen van ‘Vrede op Aarde’. Hetzij als gast tijdens het programma, hetzij als een van de juryleden in de chalet.

Dit jaar zijn dat onder andere Fien Germijns, Tom Waes, Nathalie Meskens en Martin Heylen. Zij kiezen onder andere het tv-moment van het jaar.

“Je kunt niet om 'Godvergeten' heen: dat heeft het hele land terecht beroerd. Puur televisioneel vond ik 'Boris' een ongezien hoogstandje. Daar zat echt álles in. Dat is in het kantoor naast onze redactie gemaakt: ik zag al snel dat het iets speciaals zou worden. En tóch heeft het eindresultaat me nog verbaasd. Ik voel zelfs een gezonde jaloezie: zoiets had ik ook willen maken”, geeft Sven zijn favorieten in Humo.

Jezelf blootgeven, zoals Jeroom in ‘Boris’, dat is niet aan Sven besteed. Hij houdt de lippen angstvallig op elkaar wanneer het over zijn privéleven gaat.

“Ik sta graag op een podium, maar ik verdwijn daarna net zo lief terug in de coulissen. Met de jaren heb ik wel mezelf beter leren kennen. En de laatste twee jaar heb ik ook gezien hoe belangrijk het kan zijn om ook over grote kwetsuren te praten. Een programma zoals 'Boris' is voor mij een paar bruggen te ver, ik waak over de scheiding tussen werk en privé. Maar als Wim Lybaert in 'Zomeravonden' naar onze Bob vraagt (Sven en zijn partner verloren hun kindje op 8 maanden zwangerschap), ga ik er niet omheen dansen. Ik heb achteraf gemerkt hoeveel lotgenoten aan zo'n uitzending hebben. En hoe hun reacties mij helpen.”