.
News Image

Stukken Van Mensen-expert Boris Devis opnieuw veroordeeld

Devis in beroep zwaarder gestraft.

 


Volgende week woensdag start op VIER het vijfde seizoen van ‘Stukken van mensen’, het programma waarin experten de waarde van een te koop aangeboden pronkstuk inschatten en er op bieden.Welke expert is de rest te slim af? Wie doet er gouden zaken? En wie gaat met lege handen naar huis? Voor de verkopers is slechts één ding van belang: een zo hoog mogelijke prijs onderhandelen. Of het nu een Rolex, een Banksy-schilderij, een beeld van Koons of de jas van Paul Jambers is, niets is te groot of te klein om te verkopen



Dat deed Boris Devis enkele seizoenen ook met een kunstwerk dat door Thibault Hendrix en Nicolas Geniets werd aangeboden. Het ging om een werk van Marcel Broodthaers. Boris Devis bracht met 3.750 euro het hoogste bod uit, maar betaalde niet. De verkopers stapten naar de rechtbank en Devis werd veroordeeld tot het betalen van 4.000 euro, maar de expert ging in beroep. Enkele weken geleden werd de zaak behandeld en de rechter veroordeelde Devis tot het betalen van maar liefst 6.000 euro. De rechter in beroep verzwaarde de straf.

Devis reageert in Dag Allemaal dat hij het verschuldigde bedrag zeker zal betalen, maar Geniets is er niet gerust in. Hij vrees dat de zaak van Devis failliet zal gaan. Ik vrees dat ik naar mijn centen zal kunnen fluiten. Maar desnoods dagvaarden we hem wel in faling, besluit de gedupeerde in Dag Allemaal.


Bio van Boris Devis