.
Gert Verhulst
woensdag 2 juni 2021

Studio 100 wil nationale radio

Maar dan zou Joe, Qmusic of Nostalgie verdwijnen!

Voor veel mensen is het niet meer dan logisch dat je vandaag de dag naar de openbare radio’s van de VRT kan luisteren. En dat Joe, Qmusic en Nostalgie in uw radio zitten, dat lijkt ook logisch. Maar eigenlijk moeten die drie laatste zenders om de zoveel jaar hun licentie verdedigen. In andere landen is dat zo, bij ons was dat nog niet het geval. Maar daar komt verandering in. Volgend jaar zal ‘iedereen’ een dossier kunnen indienen om kans te maken op de frequenties van Joe, Qmusic en Nostalgie.

En er zullen wellicht meerdere dossiers worden ingediend. Bij SBS Belgium willen ze al jaren een nationale radio om hun merken te versterken en ook Studio 100 zal een dossier indienen. Daarnaast mogen wij ervan uitgaan dat zowel Joe, Qmusic als Nostalgie er alles aan zullen doen om hun licentie te verlengen. De zenuwen bij DPG Media zijn hooggespannen, want hoe groot is de kans dat zij zowel Joe als Qmusic op FM zullen kunnen behouden ?

Net zoals bij de lokale radio’s dreigt de strijd heftig te worden. Tegen 1 januari 2023 zouden de zenders te beluisteren moeten zijn. Alleen moet er eerst nog een procedure uitgewerkt worden, pas dan kunnen dossiers opgesteld en ingediend worden. Minister voor media Dalle zou de knoop uiterlijk begin 2022 door willen hakken, want een mogelijke nieuwe kandidaat moet ruim te tijd hebben om één en ander technisch voor te bereiden.

Krijgen K3, Kabouter Plop, Gert Verhulst, Koen Crucke, James Cooke en andere vrienden van Studio 100 straks hun eigen radioprogramma ? De toekomst zal het uitwijzen.

Download onze app voor iOS of Android