.
Luc Steeno en Will Tura
maandag 27 januari 2020

Studio 100 presenteert grote musical met muziek Will Tura

Gert Verhulst maakt musicaldebuut.

De Vlaamse pers werd deze middag samengeroepen in het hoofdkwartier van Studio 100 voor de aankondiging van een nieuw groots project. Met Vergeet Barbara presenteert Studio 100 dé feelgood musical van 2020! Dit jaar wordt Will Tura 80. Niet toevallig lanceert Studio 100 in dit jaar een prestigieus eerbetoon aan de keizer van het Vlaamse lied. En dat dit een ambitieus project wordt, blijkt al meteen uit de samenstelling van de hoofdcast die vanmiddag werd voorgesteld. Niemand minder dan bezieler en producent Gert Verhulst maakt met deze voorstelling zijn musicaldebuut. Hij wordt hierin bijgestaan door kleppers als Jonas Van Geel, James Cooke en Jelle Cleymans die in het nieuwe stuk zijn zonen zullen spelen. De indrukwekkende hoofdcast wordt op het podium geflankeerd door een 5-tal bijrollen, een 20-koppig ensemble en een spetterend live orkest dat een muzikale en humoristische reis maakt door het rijke oeuvre en de allergrootste hits van een icoon uit de Vlaamse muziekgeschiedenis: Will Tura!

Gert Verhulst: Mijn bewondering voor Will Tura is enorm groot en ik ben een echte fan. Eigenlijk is Tura geen zanger maar gewoon een monument! Ik ben heel blij dat Will ons het vertrouwen heeft gegeven om met zijn rijke oeuvre aan de slag te gaan. Het zal dan ook bijzonder moeilijk zijn om voor deze voorstelling een keuze te maken uit al zijn prachtige songs. Ik ben ook bijzonder fier en dankbaar dat ik het podium mag delen met kleppers als Jonas Van Geel, James Cooke en Jelle Cleymans.

Will Tura: Met de spektakel-musical 40-45, waarvoor ik samen met Steve Willaert de muziek schreef, ging in 2018 een lang gekoesterde droom in vervulling. Studio 100 heeft van die voorstelling echt iets uniek gemaakt. Toen Gert Verhulst me vroeg of hij mijn muziek mocht gebruiken om een nieuwe feelgood musical te maken heb ik geen seconde getwijfeld! Ik heb er dan ook alle vertrouwen in!

Anja Van Mensel, CEO Studio 100: Het verhaal dat we aan het schrijven zijn in het Studio 100 Pop-Up Theater wordt steeds mooier en langer. Na de succesmusicals 40-45 en Daens ben ik bijzonder blij dat we vanaf november Vergeet Barbara kunnen verwelkomen in Puurs. Deze keer geen voorstelling over een groot historisch thema maar een swingende feelgood musical!

Regie Tijl Dauwe
Script Gert Verhulst
Muziek Will Tura

Vergeet Barbara is vanaf 29 november
exclusief te zien in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs.

verhaal
Het is 1976. De zomer is heet en zwoel.
Lucien Van Impe wint de Tour de France, Boudewijn zit 25 jaar op de troon en opent de allereerste metrolijn in Brussel,
Ivo Van Damme behaalt twee zilveren medailles op de Olympische spelen en de boeren gaan op bedevaart naar Scherpenheuvel om voor regen te bidden.

Ondertussen draait het terras van café ‘De sportvriend’ op volle toeren. Willy (Gert Verhulst) baat het café al jaren uit, samen met zijn oudste zoon Arthur (James Cooke). Zijn tweede zoon Achiel (Jonas Van Geel) is vooral bezig met muziek en probeert door te breken met zijn rockbandje. Maar Willy’s hoop is vooral gevestigd op zijn jongste zoon en oogappel Albert (Jelle Cleymans). Hij zou dit jaar de kermiskoers wel eens kunnen winnen.
Maar dan komt Barbara in het dorp wonen…