.
Billie Vs Benjamin
zaterdag 1 januari 2022

Streamz lanceert gloednieuwe VTM-reeks 'Billie vs Benjamin'

Binnenkort op jouw scherm.

'Billie vs Benjamin' is een comedy drama over een links meisje en een rechtse jongen die verliefd worden op elkaar. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Charlotte Timmers, die de rol van Billie speelt, en Ward Kerremans, die de rol van Benjamin vertolkt.

Billie en Benjamin ontmoeten elkaar wanneer ze allebei op vrijgezellenweekend – en dus verkleed – zijn. Ze lijken een match made in heaven. Tot een banale discussie de linkse ‘trut’ in Billie (Charlotte Timmers) en de rechtse ‘lul’ in Benjamin (Ward Kerremans) naar boven haalt. De verliefdheid tussen hen is groot, maar hun tegenstellingen dreigen al snel nog groter te worden.

'Billie vs Benjamin' gaat over hoe angst en polarisatie het pad van de liefde onmogelijk maken. Over hoe mensen per sé gelijk willen halen en daarvoor steeds extremere standpunten innemen. Ieder vanuit zijn eigen bubbel, gesteund door vrienden op social media. Ook Billie en Benjamin zitten elk in hun eigen bubbel. Ook zij zijn bang. Bang dat ze niet genoeg zijn, bang dat er niet genoeg gaat zijn voor iedereen in onze maatschappij. En als hun angst het overneemt en leidt tot een blinde haat voor de tegenpartij… welke plaats krijgt hun liefde dan nog?

Charlotte Timmers en Ward Kerremans spelen in deze gloednieuwe serie naast andere toppers als Jeroen Perceval en Joke Emmers, en zelfs muzikant Ruben Block vertolkt een belangrijke rol, maar wel zonder gitaar. Perceval vertolkt Tommie, de beste vriend van Benjamin, een flapuit die niet op zijn mondje gevallen is en vaak politiek incorrect uit de hoek komt. Emmers is Marie, de beste vriendin van Billie, een fanatieke veganist en wereldverbeteraar. En Ruben Block, oftwel de man in de strandstoel? Die praat de serie op eigenwijze manier aan elkaar. Waarom hij? Geduld, dat komt nog. De reeks werd geschreven door Tim van Aelst & David Vennix en geregisseerd door Tim Van Aelst & Dries Vos.

'Billie vs Benjamin' viel eerder dit jaar in september al in de prijzen. De serie werd verkozen tot Beste Serie op het International TV Series Festival in Berlijn en beleefde daar ook zijn wereldpremière.

'Billie vs Benjamin' is een co-productie van Shelter ('Wat Als?', 'Safety First' en 'Studio Tarara') en VTM, met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds. De reeks zal vanaf 17 januari 2022 eerst bij Streamz en later bij VTM te zien zijn.

Bio van Ward Kerremans en Charlotte Timmers