.
Jani Kazaltzis en Gwen van Poorten
woensdag 29 mei 2024

Streamz kondigt nieuw realityprogramma 'Fboy Island' aan

Met Jani Kazaltzis en Gwen van Poorten als hosts

Deze zomer brengt Streamz een nieuw realityprogramma. In de Streamz Original 'Fboy Island' zijn drie vrouwen op zoek naar de ware liefde. Ze hebben niet de beste ervaringen als het op daten aankomt maar nét die kennis kunnen ze ten volle gebruiken. In 'Fboy Island' moeten ze de "Nice Guys", die op zoek zijn naar liefde, zien te onderscheiden van de "Fboys", die alleen maar op de geldprijs uit zijn. Twist in het verhaal? Op Fboy Island weet niemand wie wie is en ook de kijker zal op zoek moeten gaan naar wie de "Nice Guys" en de "Fboys" zijn. ​ Het programma wordt gepresenteerd door Jani Kazaltzis en Gwen van Poorten.

In dit unieke programma reizen drie vrouwen uit België en Nederland af naar een tropische bestemming om daar de liefde van hun leven te vinden. Ze worden vergezeld door een groep mannen die strijden om het hart van de vrouwen. Of dat zeggen ze toch, want niet iedereen is wie die zegt dat die is. Een aantal mannen zijn op zoek naar de liefde, de zogenaamde "Nice Guys", en de overige mannen… wel… ja… die zijn zelfverklaarde "Fboys". Zij zijn er enkel en alleen om het spel te spelen en met de geldprijs naar huis te gaan.

De twist in dit nieuwe realityprogramma? Noch de deelnemers noch de kijkers hebben een idee wie de "Nice Guys" en wie de "Fboys" zijn. De kijker gaat elke aflevering samen met de deelnemers -de vrouwen én de mannen (want ook zij weten niet van elkaar wie wie is)- op zoek naar de "Fboys". Dus pak je notitieboekje erbij, maak je chatgroepje aan, en spot mee de "red flags" om de "Fboys" te ontmaskeren.

'Fboy Island' is een uniek programma over dating met een gezonde dosis humor waar reality fans van gaan smullen. Sinds 2021 boekte het realityprogramma al gigantische internationale successen in Amerika dat Nikki Glaser als host heeft, Australië en andere Scandinavische landen. Dit jaar kunnen de reality fans uitkijken naar de Vlaamse versie, gepresenteerd door Jani Kazaltzis ('Over De Oceaan') en Gwen van Poorten ('De Verraders').

Jani Kazaltzis: "Ik vond het echt een ongelooflijk psychologisch experiment. Vanwaar die interesse in een fboy? En bestaan fboys eigenlijk echt? Zijn ze écht zo slecht? Ik ben daar nog nooit mee in aanraking gekomen, dus het intrigeerde me enorm om die dynamiek tussen een vrouw en een fboy te observeren. Super fascinerend."

"Ik was meteen enthousiast doordat het format zo uniek is. Het is een spel met een heel interessante dynamiek tussen mannen en vrouwen. We kennen allemaal wel een fboy maar kan je hem eruit pikken als het moet? Dit programma is niet alleen een test voor de kandidaten maar ook voor de kijker en dat maakt het dubbel zo leuk om naar te kijken", vertelt Gwen van Poorten.

De Streamz Original 'Fboy Island' is een productie van Warner Bros. International Television Production Nederland voor Streamz en Prime Video. Het nieuwe realityprogramma zal deze zomer in België exclusief te zien zijn bij Streamz.

Bio van Jani Kazaltzis

Meer Over:

Jani Kazaltzis