You are here

Straks op vtm: Telefacts 360 over Facebook

12/04/2012 13:30-

Mark Zuckerberg, de oprichter, uitvinder en eigenaar van Facebook is naar schatting meer dan 20 miljard euro waard.

Een icoon en een genie volgens zijn volgers, werknemers en biografen, maar evenzeer een controlefreak die voor niets of niemand terugdeinst om zijn dromen waar te maken. Maar hoe objectief zijn al zij die uit zijn hand eten? Hoe geregisseerd is de communicatie rond Facebook en z’n bezieler? Telefacts 360 brengt het portret van Zuckerberg, het gezicht achter Facebook.

De reportagemakers duiken in het verleden van de Zuckerberg-clan en komen uit bij zijn vader, Edward Zuckerberg. Edward is nog steeds een relatief eenvoudige huisdokter, in het relatief eenvoudige Dobbs Ferry, niet ver van New York. De man heeft nog nooit een interview toegestaan “omdat hij niet mag van de Facebook-organisatie (lees: omdat zoon Mark het hem verbiedt)”.

Net zoals de vader wordt afgeschermd, is er ook maar weinig geweten over Mark Zuckerberg zelf. De film “The Social Network”, wordt door Zuckerberg en zijn entourage afgedaan als “onrealistisch”. Zijn biografieën tonen een heel ander beeld. Maar die biografen worden uiteraard betaald en gecensureerd door Zuckerberg zelf.

De reportageploeg trekt er samen met een paparazzo -‘undercover’-op uit om Zuckerberg te volgen tijdens een gewone dag in de week. Leeft de miljardair echt zo sjofel als hij iedereen wil doen geloven?

Het gezicht achter Facebook op donderdag 12 april 2012 in Telefacts 360 omstreeks 23.05 op vtm.

Tags: