.
News Image

Straks op VTM: Roos van Acker helpt Arne Uit De Kast

De 19-jarige Arne woont bij zijn moeder in het landelijke Huise in Oost-Vlaanderen. Hij weet al sinds zijn 12de dat hij homo is.

De 19-jarige Arne woont bij zijn moeder in het landelijke Huise in Oost-Vlaanderen. Hij weet al sinds zijn 12de dat hij homo is.

Zelf heeft hij daar niet de minste moeite mee gehad, maar hij heeft wel schrik voor de reacties van zijn omgeving. Misschien is daar ook wel reden toe want toen zijn grootmoeder ooit had opgevangen dat hij een vriendje had, is ze in tranen uitgebarsten en heeft ze het nieuwtje verteld aan zijn ouders, waarop Arne alles heeft ontkend. Na de reacties van toen, durfde Arne de stap niet meer zetten om zijn familie te vertellen dat hij op jongens valt. Ook zijn vrienden weten nog van niets, vooral omdat Arne bang was dat het dan zou uitlekken en zijn familie het nieuws alsnog te horen kreeg. Vandaag heeft Arne spijt dat hij die kans 2 jaar geleden liet liggen. En dat maakt het extra moeilijk. Hij moet zijn familie niet alleen vertellen dat hij homo is, maar ook dat hij al die jaren tegen hen heeft gelogen. Toch wil hij de confrontatie niet langer uit de weg gaan, want hij wordt steeds geslotener door met dit geheim te leven. Vaker en vaker trekt hij zich terug op zijn kamer om daar te vluchten in muziek maken. Maar het is genoeg geweest… Arne schakelt Roos Van Acker in om samen aan zijn vader, moeder en beste vrienden te vertellen wat hij zelf al 7 jaar weet. Uit De Kast, vanavond om 21.20 op VTM.