You are here

Straks op Canvas: Triggerfinger - Altijd alles geven

16/12/2012 13:25-

Een uniek portret.

Met vier MIA’s, waaronder de prestigieuze award voor Hit van het jaar, was Triggerfinger afgelopen weekend de grote winnaar van de Music Industry Awards. Op zondag 16 december brengt Canvas Triggerfinger: Altijd alles geven, een roadmovie annex concertfilm van Bart Beckers en Joris Gijsen, die in 2011 en 2012 all access kregen bij de rockband met de ijzersterke livereputatie. Het resultaat is een eerlijk en intiem portret waarin de bandleden zonder gène in hoofd en hart laten kijken.

Al twaalf jaar toert Triggerfinger onafgebroken door België en Nederland, en sinds dit jaar ook door de rest van Europa. Van Gent tot Groningen, van Berlijn tot Londen, van Antwerpen tot Lyon. In een klein zwart busje rijden het trio – zanger-gitarist Ruben Block, drummer Mario Goossens en bassist Paul ‘Monsieur Paul’ Van Bruystegem – van jeugdclub naar poptempel en van feesttent naar festival. Regisseurs Bart Beckers en Joris Gijsen kregen in 2011 en 2012 met de filmcamera all access bij Triggerfinger. Het is de periode waarin de internationale droom steeds tastbaarder wordt en het grote publiek de band omarmt dankzij de monsterhit I will follow. Het levert een wervelende roadmovie-en-concertfilm van negentig minuten op. Triggerfinger: Altijd alles geven is een eerlijk en intiem portret waarin de bandleden zonder gène in hoofd en hart laten kijken.

“’Jullie hebben het gemakkelijk, want jullie hebben een sterke livereputatie’, dat krijgen we om de haverklap te horen nu we volle zalen trekken en op de grote festivals staan”, zegt Ruben Block. “Alsof we die reputatie gekocht hebben in de Aldi!”, vult Mario Goossens aan. “We hebben jaren maniakaal gewerkt om zo ver te komen. Hadden er lange tijd baantjes bij om te kunnen overleven; Ruben werkte bijvoorbeeld als flightcasebouwer en roadie van andere muzikanten. Relaties liepen stuk op onze inzet voor de band. We hebben doorgezet, omdat wat we met z’n drieën hebben uniek en waanzinnig is. Die magie overkomt je maar één keer in je leven.”

Spelen en onderweg vooral praten over muziek: dat is hun dagelijkse leven. “De muziek is als vitamines voor ons hoofd en hart.” In vrijwel ongewijzigde samenstelling heeft de band een steeds breder publiek aan zich weten te binden. Ze hebben elkaar beter gemaakt door keihard zwoegen en door op een unieke manier samen te werken, waarbij de ego’s netjes buiten de deur werden gehouden. “Er is voor ons maar één manier van muziek maken: alles geven, gaan, gaan, gaan. We spelen onszelf letterlijk leeg op het podium. Of we dan voor vijf man of tienduizend man staan, maakt niks uit.”

Triggerfinger: Altijd alles geven: op zondag 16 december om 22.25 u. op Canvas

Tags: