You are here

Straks: De mooiste wandelroute van 'Vlaanderen Vakantieland'

19/01/2013 10:00-

Getest en goedgekeurd door wandelaars.

De wandeling Ontdek de bronnen van de Voerstreek is door wandelaars uitgeroepen tot ‘de mooiste wandelroute van Vlaanderen vakantieland’. Het Eén-programma ging het afgelopen najaar op zoek naar de mooiste wandelroute en deed daarbij een beroep op wandelaars om alle routes te verkennen en te evalueren. De Limburgse Voerstreek wist met zijn machtige uitzichten, glooiende landschappen en avontuurlijke, drassige paden tal van wandelaars te bekoren en mag voortaan de eretitel ‘mooiste wandelroute van Vlaanderen vakantieland’ dragen.

Het Eén-programma Vlaanderen vakantieland ging het hele najaar op zoek naar ‘de mooiste wandelroute van Vlaanderen vakantieland’. Op de website van het Eén-programma konden wandelaars gratis een plan downloaden van tien prachtige routes in Vlaanderen, om vervolgens zelf op verkenning te gaan. Maar liefst 33.000 mensen hebben dat gedaan. Na afloop konden de wandelaars de routes op de website beoordelen op hun omgeving, moeilijkheidsgraad, afwisseling, voorzieningen, toegankelijkheid en algemene score.

Na de wandelingen te hebben verkend, hebben wandelaars de route Ontdek de bronnen van de Voerstreek verkozen tot de mooiste wandelroute van Vlaanderen vakantieland. De 8,5 kilometer lange wandeling langs de Voerse bronnen wist te overtuigen met haar glooiende landschappen, prachtige uitzichten en haar avontuurlijke paden. Want waar bronnen zijn, is water. Veel wandelaars kwamen op hun route dan ook heel wat modder tegen.

BORD EN AUDIOGIDS VOOR DE WINNENDE ROUTE

De Ontdek de bronnen van de Voerstreek-route mag voortaan dus de eretitel van ‘mooiste wandelroute van Vlaanderen vakantieland’ dragen en krijgt van Vlaanderen vakantieland ook een (uithang)bord om die titel extra in de verf te zetten. Een aantal ambassadeurs langs de route, zoals Jetteke, die al jaren een winkel met streekproducten uitbaat, en de werknemers van jeugdherberg de Veurs, ontvingen uit handen van Vlaanderen vakantieland-presentatrice Saartje Vandendriessche bovendien een trofee. In de Vlaanderen vakantieland-aflevering van zaterdag 19 januari is te zien hoe Jetteke haar trofee in ontvangst neemt.

Daarnaast beloont het Eén-programma de winnende wandelroute met een eigen audiogids. Vanaf zaterdag 19 januari kunnen wandelaars op de website van Vlaanderen vakantieland een gratis audiogids van ‘de mooiste wandelroute van Vlaanderen vakantieland’ downloaden, voor extra informatie tijdens hun wandeling door de Voerstreek.

De mooiste wandelroute van Vlaanderen vakantieland:

op zaterdag 19 januari om 18.10 u. en herhaling op zondag 20 januari om 17.15 u. op Eén.

Tags: