.
News Image

Straks: De Mooiste citytrips in Vlaanderen Vakantieland

Vanaf zaterdag 8 juni inspireert Vlaanderen vakantieland de kijkers vier weken lang met de mooiste citytrips in binnen- en buitenland, van het Brussel van Julien Vrebos tot het Istanbul van VRT-correspondent Dirk Vermeiren.

Vanaf zaterdag 8 juni inspireert Vlaanderen vakantieland de kijkers vier weken lang met de mooiste citytrips in binnen- en buitenland, van het Brussel van Julien Vrebos tot het Istanbul van VRT-correspondent Dirk Vermeiren.

Citytrippen is keuzes maken, maar de eerste vraag is natuurlijk: waarnaartoe? Vlaanderen vakantieland schiet aspirant-citytrippers in juni te hulp met een eigenzinnige selectie van de veertien mooiste citytrips van de voorbije seizoenen; veertien bestemmingen die de redactie meer dan de moeite waard vindt. Vanaf 8 juni gidsen Saartje Vandendriessche, Vincent Verelst, Ben Roelants, Thomas Vanderveken, Cath Luyten, Peter Pype, Nic Balthazar, Lotte Verlackt, Erika Van Tielen en Tine Embrechts de kijkers langs de prachtigste steden in Vlaanderen en Europa, in een vierdelige special over de mooiste citytrips van Vlaanderen vakantieland op Eén. DEEL 1 8 en 9 juni 2013 wordt een feestjaar in Gent, want dan vieren ze in de Arteveldestad het eeuwfeest van de wereldtentoonstelling van 1913. Het is een terugblik op het jaar dat Gent zich het centrum van de wereld waande. Erika Van Tielen gaat er op zoek naar sporen van de wereldtentoonstelling met Peter Jacobs en Erwin De Decker: auteurs van het boek Wandelen door Gent 1913-1918. Gentenaars zijn weg van water, maar de Gentenaars zijn ook al heel lang in de ban van de zoektocht naar dat verdwenen paneel van De Rechtvaardige Rechters. Leuke verhalen die uitgebreid aan bod komen in het STAM, het stadsmuseum in Gent. Benieuwd of Vincent Verelst dat mysterie eindelijk kan ontrafelen? Een van de andere hoogtepunten van de stad is het Belfort. Ben Roelants gaat op bezoek bij de hoogste ambtenaar van de stad. En heb je al gehoord van de City Running Tours? De formule is eenvoudig: joggen en tegelijk een stad ontdekken, samen met een fervente hardloper en stadskenner. Lissabon is een bruisende stad boordevol traditie. En in de maand juni is een citytrip naar Lissabon nog een tikkeltje leuker, want dan vinden er overal grootse feesten en processies plaats. Thomas Vanderveken beleeft een volksfeest in een van de oudste wijken van de stad. Barcelona en Madrid staan allebei hoog genoteerd op het favorietenlijstje van de citytrippers, maar ook een minder evidente keuze als Valencia is zeker en vast de moeite waard. Vincent Verelst ontdekt er de indrukwekkende architectuur van Santiago Calatrava. En wat met Bilbao, de stad van het Guggenheimmuseum? Cath Luyten verkent de stad op de kickbike, een reuzenstep. De mooiste citytrips van Vlaanderen vakantieland: op zaterdag om 18.10 u. vanaf 8 juni; herhaling op zondag om 17.15 uur (op 9 juni om 15.35 uur)