.
News Image

Stopt Free Souffriau met Mega Mindy?

‘Ik wil geen oude doos in een Mega Mindy-pakje zijn’


Sinds afgelopen week is de Maya De Bij-film “De Honingspelen” in de bioscoop te zien. In de film hoor je uiteraard weer de stem van Free Souffriau. Sinds Studio 100 de rechten van Maya De Bij in handen heeft, mag Free Souffriau de Vlaamse stem van de bekendste bij ter wereld inspreken. Tientallen avonturen en twee films van Maya De Bij sprak Free de afgelopen zes jaar en in laten we vooral niet vergeten dat de actrice en zangeres ook al 12 jaar in het pak van Mega Mindy kruipt. De afgelopen jaren is het opvallend stil geworden rond de heldin. “Alles rond Mega Mindy staat momenteel op ene lager pitje”, vertelt Free deze week in Story. “Er zijn geen opnames meer voor clips of de serie, het blijft bij shows en optredens. Ik schrik er wel van hoe populair de superheldin blijft. Op straat word ik er nog vaak over aangesproken, ook door twintigers en dertigers. Dan denk ik bij mezelf: ‘amai, ik word oud. In februari word ik 39, dus zoveel jaren ga ik het niet meer blijven doen. Ik wil geen oude doos in een Mega Mindy-pakje zijn. Maar zolang het geloofwaardig is, ga ik met plezier door. En nadien zou ik het heel fijn vinden om de fakkel door te geven aan een nieuwe actrice.”



Eerder deze maand was Free nog als Mega Mindy te zien in De Grote Sinterklaas Show van Studio 100. Ook al was het slechts één nummer, Mega Mindy vloog door het Sportpaleis van Antwerpen in haar strakke pakje. Free krijgt met het ouder worden steeds meer schrik dat haar iets zou overkomen als ze aan de stalen kabels hang. “Er is nog nooit iets gebeurd, maar nu denk ik toch bij mezelf: ‘amai, dat is hoog’. “



Free haar pakjes hebben nog altijd dezelfde maat als 12 jaar geleden, al geeft zij in Story wel toe dat zij twee weken voor elk optreden als Mega Mindy extrahard op haar eten let.