.
Stijn Meuris
vrijdag 22 juli 2016

Stijn Meuris wordt conferencier

Er mag gelachen worden, maar het is niet noodzakelijk.


Stijn Meuris was al columnist, schrijver, regisseur, journalist en zanger o.a. Nu wordt hij ook nog conferencier. Hierbij denken we specifiek aan Geert Hoste, die ook steeds zijn eindejaarsconferences geeft. Toch gaat de vergelijking met Geert Hoste niet op.

Eigenlijk weet Stijn zelf niet hoe je zijn genre moet benoemen. De reden waarom hij dit doet is niet om er een lachshow van te maken. Hij wil vooral dingen aankaarten die hem storen en die weinigen durven benoemen. In zijn conference zal zeker en vast ook de nodige humor zitten, maar hij zal ook hard zijn. Stijn Meuris stoort zich aan het light entertainment van tegenwoordig, zegt hij op TV Limburg. Volgens de artiest willen 'wij' Vlamingen allemaal sympathiek worden gevonden, want anno 2016 zijn mensen goed genoeg geïnformeerd over dingen die er spelen in de maatschappij en op politiek vlak. Iedere week komen er thema's bij in het jaaroverzicht dat Stijn Meuris wil behandelen in zijn zaalshow, die “Tirade” zal heten. Stijn noemt zichzelf allesbehalve een verzuurde mens en zal dit enkel gebruiken als uitlaatklep. Op de try-outs was trouwens een opvallend jong publiek, bestaande uit vooral twintigers en dertigers.



Voor mensen die meer info willen over Stijn Meuris zoals zijn agenda en voorstellingen, hou goed zijn website www.stijnmeuris.be in de gaten.