.
Stijn Meuris
zaterdag 17 november 2018

Stijn Meuris stopt met schoolvoorstellingen

Het liep deze week zelfs uit de hand.


Stijn Meuris zegt aan Het Laatste Nieuws dat hij met onmiddellijke ingang stopt met schoolvoorstellingen. Deze week gaf hij aan de leerlingen van het vijfde jaar van de Provinciale School in Diepenbeek een voorstelling over de Eerste Wereldoorlog. Toen Stijn Meuris aan het vertellen was tokkelde één van de leerlingen naar verluidt gewoon op zijn iPhone. Omdat hij hiermee weigerde te stoppen pakte Meuris hem die af en keilde hij de mobiele telefoon door de zaal. Volgens de leerlingen bezorgde Stijn Meuris de helft van de zaal tijdens de voorstelling paniekaanvallen en tranen. Hij zou de zaal ook nog eens vroegtijdig verlaten hebben. Een andere leerling voelde zich belachelijk gemaakt nadat Meuris vermoedde dat hij al een paar keer was blijven zitten.



In een reactie aan de krant geeft Stijn Meuris wel toe dat dat van die iPhone overdreven was, maar dat bijna niemand van de leerkrachten durfde in te grijpen. Het belachelijk maken van die leerling was volgens hem dan weer als grapje bedoeld.



Stijn Meuris zal zeker nog voorstellingen geven, maar dus niet meer aan scholen. Met volwassenen heeft hij geen probleem, gaf hij nog mee.



(Nico Vanaken)

Bio van Stijn Meuris

Meer Over:

Stijn Meuris