.
News Image

Stijn Coninx nam verkeerde beslissing

'Te snel beginnen werken'


Afgelopen week raakte bekend dat Johny Voners zijn toekomstplannen wijzigt om aan zijn herstel te werken. De acteur werd getroffen door kanker en wil die liefst van al overwinnen. Om zijn kansen te verhogen, ligt de focus de komende maanden op de behandeling. Ook Stijn Coninx ging na zijn behandeling te snel aan het werk, dat vertelt hij aanstaande zondag in 'De Rotonde' op Radio 2.



Twee uur lang is Coninx te gast in het praatprograma van Christel Van Dyck. Zijn ziekte heeft hem meer dan ooit doen nadenken over het leven. Die ziekte trekt een streep in je leven. De plannen die je op dat moment in je hoofd had, verdwijnen meteen. Plots zijn er geen plannen meer, wordt je toekomst letterlijk afgesneden. En dat gevoel gaat pas weg op het moment dat je te horen krijgt dat het goed gaat, dat het is opgelost. Dan keert het licht aan de horizon stilletjes weer. Toen we te horen kregen dat het gezwel goedaardig was en niet uitgezaaid, en de kanker terug weg was, hebben mijn vrouw en ik drie dagen moeten bekomen van dat goede nieuws. Omdat het emotioneel zo een ommezwaai was. Maar natuurlijk waren we vooral dolblij, vertelt hij bij Christel Van Dyck.



Nadat hij tot het besef kwam dat hij na zijn herstel te snel weer aan de slag ging, is hij andere keuzes beginnen maken. Ik ben veel meer thuis nu. Wat niet wil zeggen dat ik geen films meer wil maken. Mijn passie voor film is zeker niet verdwenen, maar mijn prioriteit ligt meer dan ooit thuis.

Het volledige gesprek hoor je zondagochtend tussen 8 en 10 op Radio 2.