.
Steven Van Herreweghe
zaterdag 30 september 2023

Steven Van Herreweghe: “We moesten oppassen, zeiden ze”

Maar het gaat goed

Zijn kinderen Lenni en Fynn zijn voor presentator Steven Van Herreweghe het allerbelangrijkste in zijn leven. Door de scheiding met zijn vriendin Katrien zijn de kinderen niet altijd meer bij hem, en dat vindt hij soms lastig, zeker in het begin van de breuk.

Maar het zal voor Steven de stap ook kleiner maken wanneer zijn kinderen ooit het huis zullen verlaten. Hij weet hoe het voelt om niet bij zijn kinderen te zijn.

“Elke breuk is moeilijk. Maar op een bepaald moment moet je, voor je eigen geluk en dat van je kinderen, de klik maken en de situatie omarmen. Je moet naar het juiste evenwicht zoeken, als kind maar ook als ouder. We zijn nu twee jaar verder en ik merk dat onze situatie voor de kinderen het nieuwe normaal is”, legt hij uit in Dag Allemaal.

De kinderen voelen zich nu op twee plaatsen thuis en dat zette Steven aan het nadenken. Hij maakte er nu zelfs een programma over, over samengestelde gezinnen.

“Na de breuk zeiden sommigen dat ik moest oppassen, dat een breuk alleen maar een hoop gedoe veroorzaakt. Dat is het cliché. Maar Katrien en ik bewijzen dat het ook anders kan. Het hoeft niet altijd oorlog te zijn. Het vraagt moeite, maar we komen nog altijd heel goed overeen

Bio van Steven Van Herreweghe