.
Steven Van Herreweghe
donderdag 14 juli 2022

Steven Van Herreweghe: “Laat ze dat maar zien”

Hij had een moeilijke tijd

Heel wat mensen zouden het al eens vergeten, maar BV’s zijn ook maar gewone mensen, die houden van alledaagse dingen. In Het Laatste Nieuws vertelt Steven over hoe een perfecte zondagavond er voor hem uitziet.

“Op zondagavond de kinderen in bad doen, Vlaamse kost maken, in onze pyjama film kijken, popcorn eten en ze in bed steken. Lenni en Flynn zitten op de leeftijd dat ze dat nog tof vinden. We overlopen ook de dag en ik zing de begingeneriek van ‘David De Kabouter’. Dat doe ik sinds de dag dat ze geboren zijn.”

Steven is niet meer samen met de moeder van zijn kinderen, en hij ziet de zijn kinderen maar week om week. En dat vroeg in het begin een grote aanpassing.

“Dat was echt aanpassen. Ik wou er als vader echt zijn: van school halen, eten maken, de was doen. Maar na een week merkte ik dat ik alleen maar brooddozen had gemaakt, kinderen in de douche had gestoken en dingen op orde had gezet. Er was geen qualitytime geweest. Nu organiseer ik me anders en is die qualitytime er wel.”

Ook voor de kinderen was het niet eenvoudig dat hun ouders plots niet meer samen waren. Zij bleven achter met heel wat vragen. Vragen die Steven heeft proberen beantwoorden. “Een liefdesbreuk is heftig maar ik heb geleerd dat je eerst jezelf en dan pas de kinderen moet redden. Laat ze maar zien dat je door de hel moet, dat is oké. Ze hebben veel vragen gesteld, dat was het moeilijkste examen uit mijn leven. Maar goed, het is gepasseerd en de kinderen hebben hun evenwicht weer gevonden, daar ben ik blij om.”

Bio van Steven Van Herreweghe