.
Steven Van Herreweghe
maandag 4 juli 2022

Steven Van Herreweghe: “Ik wou alleen de toets skippen”

Een geluk bij ongeluk

Het is al een eeuwigheid geleden dat Steven Van Herreweghe begon als wrapper bij Ketnet. Ondertussen heeft hij al heel wat meer programma’s mogen presenteren en is hij een vaste waarde geworden op televisie.

Maar hoe is Steven ooit bij Ketnet terecht gekomen? Die leuke anekdote vertelt hij in Het Laatste Nieuws. ‘Ik zat op het kunsthumaniora en op een dag hadden we toets kunstgeschiedenis. Maar ik had niet gestudeerd en zocht een manier om daaraan te ontsnappen. Er was een regel op school die zei dat je afwezig mocht blijven voor audities en dus ging ik zoeken. Ik kwam uit bij jeugdtheater Bronks in Brussel.”

Steven wou niet per sé bij het jeugdtheater spelen, maar wou vooral de toets skippen en dus ging hij ernaar toe. En met succes, zo bleek. “Ze vonden het een goeie auditie en ik mocht blijven. Zo kwam ik ook in het vizier van de VRT. Er was een personage nodig voor 'Thuis' en ze kwamen eens kijken wat ik kon. Ze zeiden: ‘We bellen je nog’,

Van Herreweghe kon maar niet geloven dat ze nog zouden bellen en zo zag het er ook effectief naar uit. Een jaar ging voorbij toen hij plots een bericht kreeg met een nummer dat hij moet terugbellen. Steven stond niet te springen om terug te bellen en wachtte nog enkele weken.

En toen kreeg Steven het volgende te horen: “Hallo de VRT hier, we starten met een jongerenzender, we kennen jou nog van bij de Bronks, heb je zin om mee te doen?’ Ik had dan twee cameratests gedaan en ik was vertrokken. Maar had ik het jaar voordien dus voor die toets gestudeerd, had ik hier nooit gezeten.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Steven Van Herreweghe