.
Steven Van Herreweghe
donderdag 23 juni 2022

Steven Van Herreweghe: “Hij heeft me behoed voor stommiteiten”

Hij speelde een belangrijke rol in zijn leven

Wanneer we ons bed in duiken om te slapen, hopen we keer op keer op mooie dromen. Al zijn die dromen ook vaak gebeurtenissen die we liever niet meteen zouden meemaken. Zo zijn er enkele dromen bij presentator Steven Van Herreweghe die steeds weerkeren, maar die hij liever niet in het echt beleefd.

“Ik droom vaak dat ik een examen moet doen en niet voorbereid ben. Of ik moet het podium op met Guns’N Roses, maar ik kan geen instrument bespelen. Maar ik droom ook vat ik eerste minister ben en beslissingen moet nemen over dossiers waar ik niks van afweet”, lacht Steven in het Laatste Nieuws.

En hoewel Steven erg benieuwd is naar wat al die dromen willen betekenen, heeft hij ze nog niet laten analyseren. “Je moet de dingen niet willen over analyseren. Ik vind mysterie wel belangrijk.”

Maar de presentator laat zijn leven niet bepalen door de dromen die hij heeft. Maar er zijn wel een aantal mensen die het leven van Steven hebben bepaald, zoals Rick Tubbax, zijn vroegere manager.

“Ik was twintig en net begonnen bij Ketnet toen Rick mij belde. Ik kende zijn naam van de eindgenerieken van de programma’s van mijn helden Bart Peeters en Hugo Matthysen. Alsof Joe Biden himself mij belde, zo voelde dat. ‘Ik heb u bezig gezien, ge hebt talent, als ge zin hebt, ik wil u wel managen. Hij heeft mij uiteindelijk twintig jaar bijgestaan. Door me te laten vliegen, maar ook door me te behoeden voor stommiteiten. Een soort van vaderfiguur.”

Bio van Steven Van Herreweghe