.
Steven Van Herreweghe
woensdag 3 januari 2024

Steven Van Herreweghe: “Het was een excuus om de sector uit te lachen”

Dat gebeurt nu minder

Begin 2023 start de reeks ‘1985’ op VRT 1. De reeks gaat over de Bende van Nijvel die toen heel wat slachtoffers heeft gemaakt. Presentator Steven Van Herreweghe is op dat moment 8 jaar.

“Ja, ik herinner me nog dat er in de dagen erna extra bewaking was - ze zeiden dat er op het dak scherpschutters lagen. Er is in een beek ook een zak met geld en cheques gevonden, waaronder één die mijn moeder had uitgeschreven. Daarover heeft de rijkswacht haar streng ondervraagd. Iedereen in Aalst heeft wel íéts met de Bende. Maar los daarvan vond ik '1985' een heel straffe reeks”, klinkt het in Humo.

De reeks was nog niet genomineerd voor een Kastaar, maar er werden die avond wel heel wat andere prijzen uitgereikt. En dat deed iedereen die iets te maken heeft met televisie veel deugd, dat ook zij eens in de bloemetjes werden gezet.

“Wat de Kastaars betreft: ik ben in de jaren 80 opgegroeid met het Gala van de Gouden Bertjes. Wat ik daar zo fantastisch aan vond, was dat de uitreiking ook een excuus was om de sector eens uit te lachen. Dat hebben de Kastaars minder.”

Bio van Steven Van Herreweghe