.
Steven Van Herreweghe
zondag 10 juli 2022

Steven Van Herreweghe: Geef hen toch wat perspectief”

Dat maakt hem ongelukkig

Presentator Steven Van Herreweghe lijkt altijd de vrolijkheid zelfde als we hem op televisie zien verschijnen. Steven probeert alles altijd wel positief in te zien, maar er zijn toch wel mensen die hem een beetje ongelukkig kunnen maken.

“Domme mensen en mensen die humorloos door het leven gaan, zijn zo’n mensen. Ik zie, zeker sinds corona, veel mensen vastzitten in hun domheid. Ze zitten vol angst, zijn boos en ze denken dat de wereld vergaat en geraken niet uit het tunneltje van hun eigen gelijk”, geeft Steven toe in Het Laatste Nieuws.

Volgens Steven kunnen veel mensen er niet meteen aandoen, dat ze zo zijn, maar hij wordt er toch wat moedeloos van.

“Ze zijn er soms gewoon als peuter al ingeduwd. Maar ik verwijt het wel hen die aan het stuur zitten. Geef mensen terug hoop! Pomp er nieuwe inzichten in en geef hen perspectief want zo breng je hen wijsheid bij. Met ontmoetingen. En input.”

Gelukkig zijn er ook dingen die Steven ontzettend gelukkig maken. En dat zijn vooral zijn kinderen. “Mijn kinderen en het voorrecht om hen bezig te zien maken mij gelukkig. Onlangs, in de badkamer waren ze aan het trekken en duwen. We hebben thuis een codewoord ‘stop’. Als iemand dat zegt, stop je. Onze Flynn was aan het trekken en Lenni zegt ‘stop’. Ik zeg tegen Flynn ‘het woord stop is gevallen!’ Waarop Flynn antwoordde met: ‘Oei, heeft het zich pijn gedaan?’ Dan denk ik: geniaal.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Steven Van Herreweghe