.
Stephanie Planckaert en gezin
maandag 4 april 2022

Stephanie Planckaert: “zij had het er enorm moeilijk mee”

Het was een grote aanpassing

De (klein)kinderen van de familie Planckaert genieten als jongvolwassenen volop van het beste van twee werelden. Een leven in Frankrijk en in België, het is niet iedereen gegeven. Ook al is het niet altijd even eenvoudig om tijdens het schooljaar van twee kanten les te krijgen. Het ene half jaar in Frankrijk, het andere half jaar dan weer in België. Alleen de kleinste binnen het gezin, had het er wat moeilijk mee.

“Elara’s eerste schoolweek was heel moeilijk. Ze komt van een kleins chooltje in Wallonië in een grote Franse school terecht waar ze een beetje voor staan qua leerstof. De overgang naar het eerste leerjaar is sowieso lastig. Ze had het er ook moeilijk mee om vriendjes te maken. Toen heb ik mij wel vaker afgevraagd waar we aan begonnen waren”, zucht Stephanie in Story.

Maar het ging steeds beter en Elara voelde zich meer en meer thuis op de grote school. “Ze voelde zich goed op school en ze sprak niet meer over België. Terug thuis miste ze zelfs haar vriendinnetje uit Frankrijk, maar ze paste zich opnieuw snel aan. Het is niet slecht dat ze kan vergelijken. En ze heeft nu op twee plaatsen vrienden.”

Bio van Stephanie Planckaert