.
Stephanie Planckaert
zondag 2 januari 2022

Stephanie Planckaert over tienerzwangerschap: “ik werd ontzettend boos”

“Het parcours is moeilijk geweest, de keuze zelf niet.”

Stephanie Planckaert en Christopher blikken in het boek ‘De familie Planckaert, zoals we echt zijn’ terug op hun tienerzwangerschap. Het koppel wist al snel dat ze het kindje wilden houden. “Het parcours is moeilijk geweest, de keuze zelf niet”, aldus Stephanie in het boek over de Planckaerts. Al werd het wel een bijzonder zware periode…

De Planckaerts werden toen gevolgd voor hun realitysoap op VTM en de reacties waren heftig. “De reacties die op dat moment van alle hoeken komen, wil je niet horen of lezen. Al wist ik wel dat ze ergens terecht waren”, lezen we in een fragment uit het boek dat Humo publiceert.

“Ja, ik was veel te jong. Ja, de timing was slecht. Ja, het had kunnen worden voorkomen. Ik weet niet of er iemand dacht dat ik dat zelf allemaal niet wist?” laat Stephanie Planckaert haar eerlijke analyse weerklinken in het boek.

Stephanie Planckaert had door het faillissement van de familie al een schild rondom zich gebouwd en dat trok ze enkel hoger op door de tienerzwangerschap. “Ik wilde constant aan iedereen bewijzen dat ik het aankon. Daarin verloor ik mezelf volledig. In mijn veilige cocon thuis verliep alles goed, maar als ik nog maar dacht aan mensen daarbuiten, werd ik ontzettend boos. Het was niet gezond”, blikt Stephanie terug op die heftige periode in het boek ‘De familie Planckaert, zoals we echt zijn’.

Bio van Stephanie Planckaert