.
Stephanie Planckaert
vrijdag 5 januari 2024

Stephanie Planckaert: “Je ritme ligt helemaal overhoop”

Het waren zware drie weken

Toen Stephanie Planckaert werd gevraagd voor ‘Een Echte Job’ heeft ze geen seconde getwijfeld. Haar respect was al groot voor de job, maar ze wilde nu ook zelf eens proeven van de job als zorgkundige.

“Mijn ogen zijn nogal opengegaan! Ik ben al vaak moe geweest van hard werken, maar dit... Dit was van een heel andere orde. Er was geen ruimte om ook maar eventjes nalatig te zijn tijdens die tv-opnamen. Want je bent wel met mensenlevens bezig, hé. Elk moment bleek een uitdaging te zijn. Iedere patiënt verdient ook dezelfde goeie zorgen. En dan is er nog de medicatie die je voor iedereen heel nauwgezet moet voorbereiden”, klinkt het in Tv Familie.

Elke dag ging Stephanie van de Ardennen naar Leuven voor de opnames van het programma. Dat waren telkens stevige ritten.

“Het was elke keer inderdaad zo'n anderhalf uur. En als je shiften draait, ligt je hele ritme compleet overhoop. Je bent dan bijvoorbeeld 's morgens spaghetti of zo aan het eten. En de vermoeidheid... Terwijl je alert moet blijven natuurlijk. Fysiek én mentaal moet je echt sterk zijn als je in de verpleging werkt. In het naar huis rijden, zat ik telkens nog de hele tijd aan de patiënten te denken.”

Bio van Stephanie Planckaert