.
Iluna Timmerman en Stephanie Planckaert
donderdag 30 december 2021

Stephanie Planckaert emotioneel: “ik voelde spijt en schaamte”

“Het liefst van al wilde ik onder een steen kruipen.”

Stephanie Planckaert blikt in het boek ‘De familie Planckaert, zoals we echt zijn’ terug op haar tienerzwangerschap die heel Vlaanderen beroerde. Humo publiceert een fragment uit het boek waarin Stephanie eerlijk getuigt over hoe ze zich toen voelde…

“Naast paniek en ongeloof overviel mij vooral een schuldgevoel toen ik ontdekte dat ik zwanger was van Iluna. Wat zou ik mijn ouders nu ook nog aandoen? Er was al een bepaald beeld van de familie opgehangen en ik zou daar nu nog een schepje bovenop doen”, blikt Stephanie terug op een periode waarin de familie moest omgaan met een faillissement en hun dagelijkse leven gefilmd werd door een cameraploeg.

“Het liefst van al wilde ik onder een steen kruipen”, geeft Stephanie Planckaert eerlijk toe in het boek ‘De familie Planckaert, zoals we echt zijn’. “Iets wat ik had kunnen vermijden, was toch gebeurd. Hoe stom was dat? Ik voelde spijt en schaamte.”

“Ik weet nu, zoveel jaar later, dat die emoties nutteloos waren, maar als je als 15-jarige met een positieve zwangerschapstest voor je neus zit, in die familie, in die situatie, dan is het enige wat je kunt denken: waarom ben ik zo dom geweest?” lezen we in Humo.

Bio van Stephanie Planckaert