.
News Image

Stefaan Degand in Grillmasters op VIER

Dat belooft!
Grillmasters slaat deze week haar tenten op aan de Noordzee. De kandidaten wacht de aartsmoeilijke taak om België en Spanje te verenigen in een Noordzeepaella. Spaans culinair erfgoed dat op de grill moet worden klaargemaakt. Een flamencogezelschap komt de schotels jureren.

Kandidaten Tom en Toon hebben een hekel aan ‘Spaanse rijst’. “Paella is voor ons niet meer dan een brij.”

De 78-jarige Jo is dan weer helemaal zeker van haar stuk. “Ik maak de perfecte paella. Geleerd van mijn Spaanse buurman Antonio,” vertelt ze terwijl ze tegen alle regels in de kapot roert. Of was buurman Antonio eigenlijk een Italiaan?

Wannes en Gilles, de MacGyvers onder de kandidaten, maken met wat inktvisinkt zwarte paella, afgewerkt met eigenhandig gefilterd Noordzeezout.

Voor de tweede proef maakt acteur Stefaan Degand zijn opwachting. Als een Spaanse stier raast hij door de Grillmasterstent. De grillers maken deze keer gegrilde tapa’s. Stefaans lievelingseten, zolang er geen artisjok op zijn bord belandt: “Ik heb een absolute hekel aan die groente.” In de kloosterkapel zegt Degand nog een bijzonder tapa-schietgebedje op om te vermijden dat iemand artisjok gebruikt.

Stefaans gebeden worden niet verhoord. De groente staat bij de helft van de kandidaten op het menu.

Welke duo’s kunnen Peter en Seppe en de gastproevers deze keer het meest bekoren met hun Spaanse hapjes? De twee duo’s die onder de lat gaan, belanden in de burn-out.

Grillmasters - elke woensdag om 20.35 op VIER