.
News Image

Stefaan Degand doet mee aan Tournee Minerale

Sinds de dood van Julie drinkt hij véél minder.


Kan je een spotje inlezen voor Tournée Minérale en zelf niet meedoen? Eigenlijk niet. Daarom engageert Stefaan Degand, de acteur die de spotjes voor de nieuwe editie van Tournée Minérale inleest, zich om in februari geen druppel alcohol te drinken. De nieuwe Tournée Minérale gaat op vrijdag 1 februari van start en duurt een maand. En dat is meteen ook de insteek van de radiocampagne. Gedurende heel februari zal Stefaan geregeld te horen zijn op je radio, met updates over z’n eigen deelname en tips voor luisteraars die meedoen. Onlangs heeft Stefaan Degand vier spots ingesproken en die zullen de komende maand allemaal veelvuldig op de radio te horen zijn. Maar daar blijft het niet bij, de acteur heeft zich geëngageerd om een maand lang geen druppel alcohol te drinken, niet dat hij dat vaak doet maar tijdens de maand februari wil hij het een volledige maand droog houden. En of de acteur het meent, Degand heeft ook z’n eigen team aangemaakt op de website van Tournée Minérale. Wie wil, kan zich nog aansluiten bij ‘Team Stefaan’ op tourneeminerale.be. Op dit moment doen meer dan 43.000 mensen mee met Tournée Minérale, het team van Stefaan Degand bestaat momenteel uit welgeteld 8 mensen,dat kan beter.



In Het Laatste Nieuws van donderdag vertelt Stefaan Degand dat hij sinds de dood van zijn vrouw Julie véél minder drukt dan vroeger. Ik heb vroeger wel eens tot het ochtendgloren aan de toog gehangen, met enkele flessen achter de kiezen. Maar die periode is afgesloten. Sinds anderhalf jaar is alcohol grotendeels uit mijn leven verdwenen, klinkt het. Sinds de dood van zijn vrouw Julie is Stefaan een alleenstaande papa en dus verantwoordelijk voor zijn kind. Het was volgens Stefaan Degand een goede beslissing want het maakt zijn leven meer comfortabeler. Ik slaap beter, kan me ook beter concentreren, sta in het algemeen wat scherper, frisser in het leven. Dat is ook niet zo verwonderlijk, hé. Als je een nachtje doorzakt, ben je 's anderendaags loom, dat weet iedereen.



Degand noemt zich in Het Laatste Nieuws een sociale drinker. Thuis dronk hij bijna nooit alcohol, tenzij er vrienden op bezoek kwamen. Ik weet ook van mezelf: als ik begin, ben ik niet te stoppen. Nu overkomt me dat niet meer, maar als ik vroeger eentje dronk dan was het vaak tot het gaatje.

De acteur hoopt dat de mensen niet alleen tijdens de maand februari geen alcohol meer drinken maar ook de rest van het jaar bedachtzamer omspringen met alcohol. Ik ondervind persoonlijk de voordelen al van minder alcohol, hopelijk kan ik nog wat mensen inspireren om hetzelfde te ervaren. Maar ik ga nooit mijn vingertje opsteken, zelfs niet als ik iemand zie zondigen. Dus ik hoop dat ze mij bij een eventuele misstap ook kunnen vergeven, lacht Degand in Het Laatste Nieuws.



Tournée Minérale zet sterk in op radio dit jaar. Vanaf deze week tot eind februari zal elke donderdag en vrijdag een nieuw spotje airen.Tournée Minérale is een initiatief van Stichting tegen Kanker en de Druglijn waarbij je de uitdaging aangaat om een volledige maand geen alcohol te drinken. Vorig jaar deed maar liefst 18% van de Belgen mee aan Tournée Minérale. Hopelijk wordt dat aantal met de derde editie nog overtroffen.

Bio van Stefaan Degand

Meer Over:

Stefaan Degand