.
News Image

Stef Poelmans presenteert opgefrist Limburg Zingt

Stef Poelmans zorgt voor ambiance in provincie Limburg (en daarbuiten)


Wat is er mooier dan mensen samen te laten zingen op een centrale plek in hun woonplaats? Het zorgt voor ambiance en verbondenheid en is gewoon erg leuk om te doen. Het publiek staat centraal: iedereen (jong en minder jong) zingt samen populaire liedjes. Vooral in het Nederlands maar af en toe ook in een andere taal. Iedereen die meedoet krijgt ter plaatse een zangkrantje met alle liedjesteksten. Limburg Zingt is een onderdeel van Vlaanderen Zingt, met zo'n 50 locaties de grootste zomertoer van het land.



Dit jaar neemt Limburg Zingt een nieuwe start met een opgefriste formule waarbij het publiek en plaatselijke verenigingen nog meer betrokken worden. Het wordt nog straffer maar ook spannender. Want organisatoren of gemeentebesturen die Limburg Zingt organiseren kunnen namelijk een trofee winnen als zij de best zingende gemeente van Limburg worden. Ze maken kans op een trofee én een schitterende verrassing.



Limburg Zingt krijgt ook een jong en fris nieuw gezicht: Stef Poelmans (Limburger, tv presentator bij Nickelodeon, acteur en zanger) trekt deze zomer door Limburg om zoveel mogelijk mensen te laten meezingen. Van Nickelodeon naar Limburg Zingt: het is een maar een kleine stap voor de uit Heusden-Zolder afkomstige acteur/presentator Stef Poelmans.



Stef Poelmans presenteerde verschillende (live) tv-programma’s, zoals o.a. de Kids’ Choice Awards, “Droomkamers en Snap Het voor jeugdzender Nickelodeon. In 2018 was hij met het programma “De Viral Fabriek” genomineerd voor de Gouden Stuiver tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in Nederland. Stef werkt ook als presentator en acteur in Vlaanderen en Nederland. Hij speelde gastrollen in een aantal Vlaamse series waaronder “Thuis, “Rox en K3 Roller Disco en is actief als stemacteur voor animatiefilms. Als tiener was hij ook al actief in het amateurtheater in Heusden-Zolder. Samen met dorpsgenoot Lennart Lemmens maakte hij verschillende kortfilms. Hij studeerde Woordkunst-Drama aan de kunsthumaniora van Hasselt. Hij is een graag geziene gast in het Limburgse Theater de Roxy waar hij tal van producties speelde met Gunter Reniers. Ook buiten de provincie Limburg zal Stef regelmatig opduiken tijdens de Vlaanderen Zingt evenementen.


Bio van Stef Poelmans

Meer Over:

Stef Poelmans