.
Stef Bos
woensdag 12 april 2023

Stef Bos: “Hollanders zijn arrogante mensen”

Hij heeft er lang mee geworsteld

Het was al een tijdje geleden dat we muzikaal nog iets hoorden van Stef Bos. Maar dankzij ‘Liefde Voor Muziek’ is daar nu weer verandering in gekomen. Wekelijks zien we hem op televisie de mooiste en leukste liedjes coveren van onder andere K3, Jaap Reesema en Portland.

Zoals veel bekende mensen heeft Stef Bos ook een huisje in Zuid-Afrika waar hij de helft van de tijd verblijft. Hij woont afwisselend in België, Nederland en Zuid-Afrika en noemt zichzelf ‘het vleesgeworden drielandenpunt’. Al heeft hij daar vroeger toch mee geworsteld.

“Toen ik pas in België woonde, kreeg ik soms dingen als ‘alle Hollanders zijn arrogante klootzaken’, naar mijn hoofd. Als reactie probeerde ik nog Vlaamser te zijn dan de gemiddelde Vlaming en ging ik m’n afkomst verloochenen”, geeft Stef toe in Dag Allemaal.

Ondertussen heeft Stef de balans gevonden en is hij trots op waar hij vandaan komt. Zijn thuis is gewoon bij zijn vrouw en kinderen en het maakt voor de zanger niet uit of dat nu in Nederland, België of Zuid-Afrika is.

En met zijn oudste dochter Kolya is de opvolging misschien wel al verzekerd. Want ze barst van het muzikale talent. “Mocht ze een carrière in de muziek ambiëren, ik zou haar niet tegenhouden. Maar ik ga haar ook niet stimuleren. Maar als ze het echt wil….”