.
News Image

Starley krijgt dubbel platina voor debuut

Starley ontvangt dubbel platina voor debuut ‘Call On Me’


Er zijn maar weinig artiesten in deze wereld die kunnen zeggen dat ze de laatste 12 maanden evenveel bereikt hebben als Starley, het pop-fenomeen uit Sydney. Met haar debuutsingle ‘Call On Me’ bewees ze zich als songschrijfster en slaagde ze erin om zich wereldwijd op de kaart te zetten. Dankzij vroege steun van enkele streamingtoppers ontpopte Starley in een kwestie van maanden van worstelende lokale artiest tot wereldwijde superster. De aanstekelijke tropical house remix van Ryan Riback katapulteerde haar nog verder en domineerde maandenlang de afspeellijsten en radiogolven over heel de wereld.



Intussen zijn we meer dan een half miljard streams en en een hele resem aan gouden, platina en zelfs dubbel-platina awards verder, waaronder ook België. Het nummer werd al snel een van de meest herkenbare deuntjes van het jaar met een top 10 in meer dan 30 landen. In ons land stond ze zelfs maar liefst 23 weken onafgebroken in de Ultratop, waarvan 10 weken in de top 10. Verder was ze al te gast in grote talkshows zoals Jimmy Kimmel, Good Morning America, The Morning Show; stal ze de show op het bekende showcasefestival SXSW in Austin en ging ze op tour doorheen Amerika met Clean Bandit en Zara Larson.



Vandaag bevestigt Starley haar status als internationaal popicoon met de opvolger ‘Touch Me’. Een van de kwaliteiten die haar zo bijzonder maken, is haar talent om betoverende melodiën te componeren vol persoonlijkheid en integriteit, die haar muziek werkelijk doet resoneren bij haar fans. Dat is ook meteen de sleutel tot haar huidige success. Touch Me is ook geen uitzondering hierop. Geïnspireerd op de mid-90’s neo-soul klassieker ‘Tell Me More’ van Groove Theory, heeft Starley een aanstekelijke dansbare popsong geschreven die meteen raak is.


Bio van Starley

Meer Over:

Starley