.
La Cage Aux Folles met Johny Voners, Stany Crets en Koen Crucke
zondag 12 december 2021

Stany Crets is boos: “De overheid houdt veel achter”

Hij laat van zich horen

Op 5 december vond de première plaats van ‘De Winterrevue’, een productie van Stany Crets. Na 2 try-outs en de feestelijke première was het ook meteen over and out voor de productie. De overheid besliste immers dat er geen voorstellingen meer konden plaatsvinden met meer dan 200 bezoekers. Een beslissing die Stany erg kwaad maakte.

“Je voelt dat de overheid veel dingen achterhoudt, waardoor er van alles kan gebeuren. Je hoort nooit iets positief over onze sector. “Ga gerust naar het theater, want het is er veilig”… Nee, altijd negatieve geluiden. Eigenlijk vind ik het schandalig. In deze harde tijden moet je de mensen ’n hart onder de riem steken en hen niet de hele tijd schuldgevoelens aanpraten”, klinkt het bij Crets in Dag Allemaal.

Stany is ervan overtuigd dat hun voorstellingen in de veiligst mogelijke omstandigheden hadden kunnen plaatsvinden. “Er is extra personeel aangetrokken om dat allemaal in goede banen te leiden. Er zijn onwaarschijnlijk veel gaten geslagen in de portefeuilles van de producenten, en daar wordt geen rekening mee gehouden. De steunmaatregelen die zijn aangekondigd, zijn ook absoluut niet toereikend. Ook nu merk je dat de politiek het veld niet kent.”

Bio van Stany Crets

Meer Over:

Stany Crets