.
Stany Crets
donderdag 18 november 2021

Stany Crets begrijpt maatregelen maar wil nieuwe steunmaatregelen

En hij is niet de enige.

De politiek heeft woensdag nog maar eens laten zien dat ze geen ballen aan hun lijf hebben. In plaats van bepaalde sectoren te sluiten, werden maatregelen opgelegd die amper werkbaar zijn en uitbaters van bijvoorbeeld discotheken mogelijk doen beslissen om de zaak tijdelijk te sluiten. Gaan dansen met mondmasker op, mee staan te zingen tijdens een concert in het Sportpaleis, het kan in theorie. Maar in de praktijk is het lastig. Zo lastig zelfs dat heel wat mensen dat niet echt zien zitten.

Stany Crets reageert teleurgesteld op de beslissingen die tijdens het overlegcomité genomen werden. "Kijk, ik begrijp volledig dat er maatregelen worden genomen en dat hierin geen enkele sector wordt gespaard. Ik vermoed ook dat de meeste mensen die werkzaam zijn in onze sector dat begrijpen. Maar ik begrijp ook dat men slinks wil wegkomen met het feit dat er zogenaamd niets gesloten wordt. Niets sluiten = geen steunmaatregelen, zo lijkt de redenering van de overheid. En daar wringt natuurlijk het schoentje", weet de acteur en regisseur.

"In onze sector merkt men al een paar weken de weerslag van een aangekondigde dood. Het publiek begint te aarzelen om tickets te kopen omdat er enkel negativiteit in het rond wordt gezaaid. Lokale beleidsmensen beslissen op eigen houtje evenementen en optredens af te gelasten. Producenten stellen of producties uit of ze cancelen ze totaal omdat ze met hun rug tegen de muur staan en alle risico's die het gevolg zijn van deze crisis zelf moeten dragen. Met als gevolg : werkonzekerheid, werkloosheid, geen perspectief en noem maar op... We kennen de begrippen nog allemaal van de afgelopen anderhalf jaar. Dit is nalatigheid van de overheid. Als je sectoren handicapt dan moet je daar ook steunmaatregelen tegenover stellen. Punt", schrijft Stany Crets op Facebook.

Een stelling die wij onderschrijven. Zie jij jezelf al een hele avond of nacht in een discotheek staan dansen met een mondmasker op? Het kan zonder, tenminste als de uitbater besluit om iedereen een sneltest te laten doen. Maar wie gaat dat betalen? De dames en heren politici zijn creatiever dan ooit, alles om geen compensatie te moeten uitbetalen.

Bio van Stany Crets

Meer Over:

Stany Crets