.
Stan Van Samang
maandag 22 augustus 2022

Stan Van Samang: “Zolang dat niet gebeurt, blijven het collega’s”

Hij draait al een aantal jaren mee

Het was een fantastische muzikale zomer. ‘Tien Om Te Zien’ en ‘Zomerhit’ zorgden voor de muzikale noot op televisie en overal in Vlaanderen werden er concerten en festivals georganiseerd. Wie ook van de zomer heeft genoten is zanger Stan Van Samang. Hij mocht bij ‘Tien Om Te Zien’ zijn nieuwe single voorstellen.

Tot 4 keer toe mag Stan zijn single komen brengen in het muziekprogramma, en dat terwijl collega’s van Stan amper de kans krijgen om één keer hun nieuwe single te mogen voorstellen. Maar Stan begrijpt de frustratie volledig.

Zo’n opname bij TOTZ is altijd een erg drukke dag en er is maar weinig tijd voor wat ontspanning. “’s Middags zijn er repetities en dan ’s avonds de opnames. TOTZ is een trein die voort dendert en nooit stilvalt. Na de soundcheck moeten ook nog kleding en make-up verzorgd worden en er is enkel tussen de soep en de patatten tijd om te eten”, zegt Stan in Primo.

Stan is al een aantal jaren een vaste waarde in de showbizz, maar de concurrentie loert om de hoek. Zo staat een nieuwe generatie met zangers als Maxime Stojanac en Metejoor al te trappen tot het hun beurt is.

“Net zoals in het voetbal is er ook in de showbizz continu een instroom van vers bloed. Het is aan jou om ervoor te zorgen dat je niet op de bank moet zitten. Houdt dat jonge geweld me scherp? Misschien wel. Maar als het goed is, moet ik ook wanneer zij succesvol zijn geen boterham minder eten. Zolang dat niet gebeurt, zie ik hen niet als concurrenten maar als collega’s?”