.
Stan Van Samang
zaterdag 18 mei 2024

Stan Van Samang: “De angst sloeg me om het hart”

Hij is veranderd sinds hij vader is geworden

Toen Stan Van Samang tien jaar geleden deelnam aan ‘Liefde Voor Muziek’, was hij nog een zanger zonder slaaptekort. In die tien jaar zijn er ondertussen twee kinderen bijgekomen en vooral ook heel wat slapeloze nachten.

In die tien jaar is Stan als persoon niet per se veranderd, maar wel hoe hij tegenover dingen staat en hoe hij over bepaalde dingen denkt. Dat vertelt hij zelf in Story.

“Mijn rugzak zit natuurlijk wat voller. Ik had toen minder meegemaakt dan nu. Zowel in positieve als in negatieve zin. Sommige zaken blijven een litteken dat je voor altijd zal meedragen. Maar wat er ook gebeurt in je leven, het is altijd belangrijk om eruit te leren zodat je er sterker uitkomt. En zo voel ik mij ook. Je komt tot nieuwe inzichten en dat maakt van mij een rijker mens”, klinkt het in Story.

De grootste verandering is natuurlijk de komst van zijn twee kinderen: Lenny en Stella. Dat heeft hem nog het meest als mens veranderd.

“Ik voel me kwetsbaarder en emotioneler. Daarnaast sta ik ook voorzichtiger in het leven en ben ik sneller bezorgd. Zeker naar mijn kinderen toe. Onlangs zag ik Lenny in een boom klauteren en de angst sloeg me om het hart. De onbezonnenheid waarmee ik vroeger in het leven stond, heeft sinds de komst van de kinderen plaatsgemaakt voor verantwoordelijkheid. En misschien leg ik mezelf te veel druk op als ouder en heb ik de neiging om de dingen te overdenken, terwijl ik gewoon alles wat meer moet loslaten.”