.
Stan Van Samang
woensdag 15 mei 2024

Stan Van Samang: “Dat legt heel wat druk op mijn schouders”

Is dat wel nodig?

Toen de naam van Stan Van Samang werd bekend gemaakt als deelnemer van het tiende seizoen van ‘Liefde Voor Muziek’ waren de verwachtingen hoog gespannen. Stan scoorde immers een van de grootste hits uit de geschiedenis van het programma met ‘Een Ster’.

“Dat legt meteen heel wat druk op mijn schouders. Alsof mijn deelname niet geslaagd zou zijn als er geen hit uit voortvloeit. Hoop ik daarop? Natuurlijk wel, maar is dat een vereiste? Neen. In de aanloop naar dit seizoen kreeg ik vaak de vraag: 'Heb je geen schrik dat het minder gaat zijn?' Maar waarschijnlijk gaat het minder zijn. Of ook: 'Kan het nog beter dan Een ster?' Maar moet dat dan? De kans dat ik nog eens in een recordlijstje naast Bruce Springsteen sta is klein. Natuurlijk droom ik ervan om nog eens een Sportpaleis te vullen. Nu ik weet hoe het proeft, smaakt het naar meer, maar daarom doe ik niet opnieuw mee”, zegt hij in Story.

Voor Stan is een hit scoren niet het allerbelangrijkste. Hij wil de mensen gewoon raken met zijn nummers en zijn muziek.

“En als dat er veel zijn, dan is de kans groot dat dat een hit wordt. Ik sta er op dezelfde manier in als toen: gewoon mijn ding doen en ervoor zorgen dat ik op zijn minst blij ben met het eindresultaat. Al zal Een ster ongetwijfeld mijn grootste hit blijven. Het is dan wel een cover van Christoff, maar daar heb ik vrede mee. Er gaat trouwens geen optreden voorbij of ik zing dat nummer. Met plezier trouwens, ik raak het niet beu.”