.
Staf Coppens en gezin
zaterdag 3 december 2022

Staf Coppens: “We zitten nog in de fase dat we de stiel moeten leren”

Ik wil niet pochen, maar ik ben een heel trotse vader

Met hun verhuis naar Zweden, nu twee jaar geleden, moest het gezin Coppens ook een taalbarrière overwinnen. Het gaat al veel beter dan in het begin, vindt hij zelf, maar een behoorlijk technische uitleg, vraagt toch nog veel concentratie, lezen we in Story.

De kinderen Beau en Nora spreken perfect Zweeds. Dat ze beiden op topniveau schaatsen, geeft ook hun sociale leven als gezin een boost. “Maar Zweden zijn nog introverter dan Vlamingen. Je moet een Zweed al heel goed kennen voor hij je thuis uitnodigt”, legt Staf uit.

Beau en Nora haalden pas nog de krant met hun schaatsprestaties. Ze schaatsen beiden top drie bij de elites.

“Ik wil niet pochen, maar ik ben een heel trotse vader”, glundert Staf. En zelf genieten ze er ook enorm van. Met Monique, voormalig topschaatsster, hebben ze natuurlijk een fantastische coach.”

Het is keihard werken om op de camping elke dag zo’n vijfhonderd gasten te bedienen, geeft Staf Coppens toe. Er is voorlopig nog wat te weinig tijd voor de kinderen in de zomer en reizen is nog niet aan de orde, maar dat komt wel volgens Staf. “We zitten nog in de fase dat we de stiel moeten leren.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Staf Coppens