.
Staf Coppens en broer Maarten
donderdag 16 september 2021

Staf Coppens straalt: "Dat maakt me fier"

"Er komen grote dingen aan"

Presentator Staf Coppens, zijn vrouw Monique en hun kinderen Beau en Nora verhuisden enige tijd geleden naar Zweden om er hun camping te openen. Het openen van een camping was voor Staf en Monique een grote droom en die hebben ze nu kunnen verwezenlijken. Een droom die het gezin heel erg gelukkig maakt. Ook als koppel groeiden Staf en Monique dichter naar elkaar toe. “Ofwel breekt zoiets je relatie, ofwel maakt het je sterker. Bij momenten is het bikkelhard geweest. Maar zien hoe goed wij het doorstaan hebben… Dat maakt me fier”, glundert Staf in Dag Allemaal.

Beau en Nora spreken de Zweedse taal ondertussen al vlotjes. Iets wat bij Staf minder goed gaat. “Het kost me véél meer moeite om de taal te leren, maar het komt. Een vlot gesprek in’t Zweeds, dat gaat intussen wel.” Hoewel mensen door corona vaker thuis moesten blijven en daardoor minder mensen ontmoetten, had het gezin Coppens geluk dat Monique schaatslessen kon geven. “Door corona zouden we anders weinig mensen ontmoeten, nu leggen we makkelijk contacten met andere ouders.”

Het campingseizoen zit er op, en de donkere Zweedse maanden breken aan. Iets waar Staf en zijn gezin naar uitkijken. “Ik hoop op veel sneeuw, om dan ’s avonds gezellig bij elkaar te kruipen in de zetel”, droomt Staf. Maar ook tijdens de donkere maanden zit Staf niet stil en richt hij zich weer eventjes op het televisiewerk. “Mathias en ik, we zijn volop ‘Code Van Coppens’ aan het maken en we brainstormen over een nieuw format. Daarnaast broeden we op plannen om de camping volgende zomer nog beter te maken. Ja, er komen grote dingen aan”, doet Staf zijn plannen uit de doeken.

Bio van Staf Coppens

Meer Over:

Staf Coppens