.
Staf Coppens
vrijdag 18 juni 2021

Staf Coppens: “dat wil ik niet op mijn geweten hebben”

"De eerste weken kwam hij thuis van school en zei hij geen woord."

Staf Coppens gooide het leven van zijn gezin overhoop door naar Zweden te verhuizen om er een camping uit te baten. Al stond het geluk van de kinderen altijd centraal, benadrukt Staf in Billie, de weekendbijlage van Het Nieuwsblad.

“We hebben hen enorm enthousiast gemaakt. En gelukkig waren ze dat ook. Anders had ik dit misschien niet gekund”, vertelt Staf Coppens in Billie.

“Zo zag ik dat Beau het leven op zijn nieuwe school een beetje te rooskleurig had ingeschat. De Zweedse taal bleek moeilijker dan gedacht, de leerkracht sprak minder vaak Engels om iets uit te leggen en het ging er niet zo vrij aan toe als hij dacht.”

“De eerste weken kwam hij thuis van school en zei hij geen woord. Oei, dacht ik, wat als dit blijft duren, dit wil ik niet op mijn geweten hebben. Mijn hartje was nog zó klein. Want zo ben ik wel: het geluk van mijn kinderen staat centraal”, aldus het VTM-gezicht.

Maar na een korte aanpassingsperiode gaat het prima met Beau en Nora: “Ze zijn gelukkig, dat zie ik. En ze spreken beter Zweeds dan ik”, lacht Staf Coppens in Billie.

Download onze app voor iOS of Android