.
News Image

St Germain komt naar Brussel

St Germain is terug! Twintig jaar na 'Boulevard', vijftien jaar na het multi-platina album 'Tourist' (meer dan drie miljoen wereldwijd verkochte albums) en een wereldtournee op meerdere continenten heeft Ludovic Navarre, beter bekend als St Germain, de weg naar de studio opnieuw gevonden. St Germain, al twee decennia lang een gerespecteerd figuur in de elektronische muziekwereld, pionier van de french touch en uitvinder van de sensuele deep house, staat bekend om zijn subtiele mengeling van machines en instrumenten, van klassiek en modern.

Zijn muzikale mix is getekend door zijn liefde voor de blues, jazz en 'zwarte muziek' in het algemeen, verweven met hypnotiserende electroklanken en stemsamples. Zijn Alabama Blues kennen we vast allemaal nog wel, net als Rose Rouge, dat veelvuldig gecoverd en overgenomen werd... tot zelfs in concerten van de Rolling Stones!



Op dit album, dat opgenomen werd met de hulp van Afrikaanse muzikanten, reizen we door een uitzonderlijk gevarieerde muzikale mix, waarin traditionele Malinese instrumenten als de kora, de balafon en de n'goni broederlijk samengaan met de elektrische gitaren, piano's, saxofoons en electro-vibes die zo typisch zijn voor St Germain.

De zomerse eerste single op het nieuwe album is dan ook meteen een voltreffer. Real Blues bevat warme en energieke percussie, gecombineerd met de stem van de legendarische Texaanse bluesman Lightnin' Hopkins. Het totale plaatje is ook voorzien van een originele hoes: een 3D-masker in reliëf, speciaal ontworpen door Gregos, de urban artist die zijn glimlachende of grijnzende gezichten verspreidt op de muren van Parijs en – bij uitbreiding – gans Europa.



In afwachting van de release van dit nieuwe album in de herfst, kondigt St Germain vandaag alvast zijn podiumterugkeer aan, en nodigt hij ons uit om zijn nieuwe werk live te komen ontdekken in de Ancienne Belgique te Brussel, op woensdag 11 november. Een concert om absoluut niet te missen!



Tickets via Ancienne Belgique: 02 548 24 24 of www.abconcerts.be & via Proximus Go For Music: www.proximusgoformusic.be

Ticketprijs (incl. servicekosten): 38 euro




Bio van St Germain

Meer Over:

St Germain