.
News Image

Spoileralert: eerste exit in De Mol

Wie is de eerste pechvogel?


Nadat de makers van De Mol vorige week tijdens de eerste aflevering de saboteur hadden gekozen, kwam De Mol zondagavond pas echt op kruissnelheid. Tijdens de eerste aflevering kon er wegens een gebrek aan een mol niet gesaboteerd worden en dat was tijdens aflevering 2 wél het geval. Meer zelfs, De Mol kon in elke proef makkelijk toeslaan. Maar wie is De Mol? Eva misschien die zonder haar lenzen Elisabet niet herkende die nota bene amper een meter van haar zat? Is Eva De Mol? Dat zou misschien iets teveel voor de hand liggen.



De tien deelnemers mogen zich voor de eerste proef uitleven met het bereiden van een Cha ca, een Vietnamees visgerecht. Daarmee kan er 3000 euro voor de groepspot verdiend worden .Op de markt kookt een lokale inwoner het gerecht voor Kaat en Bas. In een soort kookestafette moet het duo een deel van het gerecht bereiden en het recept verder doorgeven aan de twee volgende deelnemers die hen na 8 minuten komen aflossen tot het gerecht volledig klaar is. De 8 overgebleven kandidaten bouwen ondertussen op een andere locatie een houten toren met stokjes. Als zij erin slagen om die te bouwen, kan een deel van het recept doorgebeld worden naar de keukenploeg. Kaat en Bas vliegen achter het fornuis meteen in maar vergeten essentiële zaken aan Ingrid en Bruno te vertellen. Zij bakken er dan ook niet veel van en dat zal ook het geval zijn bij de andere teams. De torenproef is ook een drama, chapeau wel voor Joeri die duidelijk een handige Harry is. Bovendien is iedereen met de dipsaus bezig terwijl Kaat en Bas als eerste team al een haast perfecte dipsaus hebben gemaakt. Maar niemand die het pot ziet of wil zien. Het resultaat laat zich dan ook raden: het gerecht is niet goed genoeg om op de markt verkocht te worden en dus gaat er 3.000 euro verloren.



Als De Mol al heeft moeten ingrijpen, dan kon dat in elk traject van deze proef. Als Bas of Kaat De Mol is, dan kon dat al door meteen door niet alle info aan Ingrid en Bruno door te geven. Joeri deed wel héél flink zijn best om de houten toren af te werken, hij maakte zich het minst verdacht in deze proef.



Op dag 3 werden de kandidaten in twee groepen aan elkaar vastgeketend: zij mogen zelf een zwakke en een sterke groep samenstellen. De sterke groep moet als eerste een traject afleggen, de zwakke groep moet hetzelfde doen maar moet de 5 kilometer sneller afleggen dan de sterke ploeg. Er kan 4.000 euro verdiend worden maar elke 10 minuten gaat er 250 euro van het bedrag af. Bovendien moeten er onderweg ook opdrachten uitgevoerd worden. Zo is er de proef waarbij de teams zover mogelijk op een helling met bruine zeep moeten geraken. Daarbij kunnen zij extra geld verdienen. Beide teams slagen er in om de 200 euro te pakken, die buit is binnen. Verder is er een proef bamboo dancing. De sterke groep scoort 600 euro, maar de zwakke groep geeft op en dus is de 600 euro niet verzilverd.



De laatste rechte lijn van de 5km ligt op een berg en dus moeten beide teams 450 stijle trappen doen. De sterkte groep besluit te wachten tot het bedrag tot 1.250 euro gedaald is, op die manier geven zij de zwakke ploeg de kans om sneller te doen. Ingrid, die vanaf moment 1 gezegd heeft dat hij niet kan lopen, is niet de zwakke schakel. Dat is Elisabet die beweert dat zij duizelig is en de groep daarop afremt. De zwakke groep heeft de 5km in een snellere tijd afgelegd en dus is er 1.450 verdiend. Samen met het geld van dag 1 bevat de pot nu 3.450 euro.



En dan is het tijd voor de eerste eliminatie. Kaat krijgt als eerste een groen scherm, Axel is de tweede gelukkige en dan volgen respectievelijk Martijn en Eva. Pas bij de vijfde kandidaat volgt er een rood scherm. De pechvogel is de 41-jarige Liesbeth De Pillecyn die met een goed gevoel terugblikt op haar deelname. Dat zij een deel van de as van haar overleden man heeft kunnen uitstrooien in het verre Vietnam doet haar goed. Liesbeth wijt haar snelle uitschakeling aan het feit dat zij geen tijd heeft vrijgemaakt om zich voor te bereiden op het avontuur bij De Mol. Of heeft zij teveel vertrouwen gehad in één bepaalde persoon die dan uiteindelijk De Mol is? De toekomst zal het uitwijzen.


Bio van Liesbeth De Pillecyn