.
News Image

Spoed is terug van weggeweest

Vervolg verscheen al in boekvorm.


Blijkbaar is er weinig ruchtbaarheid gegeven door de media over het vervolg van de populaire doktersserie Spoed. Deze reeks liep van 24 januari 2000 tot en met 26 februari 2008 op VTM. Sinds 13 november 2015 is er een vervolg op de serie, maar dan wel in boekvorm.

Het eerste deel van dit boek telt 144 pagina's en heet “Dokter Velghes laatste ingreep”. De auteur is Belle De Block. De schrijver in kwestie schreef ook twee boeken over David, dat ook al een VTM-reeks was.Spoed lanceerde vele carrières van een aantal acteurs, zoals die van Wim Van de Velde, Wim Stevens, Ann Van den Broeck en anderen.

De hoofdfiguur van het boek is dus dokter Velghe. Dirk Velghe is een ambitieuze, gedreven, jonge urgentiearts. Als kind heeft hij zijn ouders zien sterven in een auto-ongeluk en nu wil hij zoveel mogelijk mensen hetzelfde lot besparen. Naast zijn vriendin Anneke is zijn werk dan ook zijn enige passie.

De beeldschone urgentiearts Babs Dufour kleurt ook wel eens graag buiten de lijntjes, met de vriend van haar beste vriendin Anneke nota bene. Dokter Velghe beantwoordt haar liefde echter niet, maar heeft geen besef van wat er hem boven het hoofd hangt…Het weekblad Primo zorgt op dinsdag 7 juni voor een stunt. Dan ligt dit magazine in de winkel, samen met het boek van Spoed voor € 4,95.