.
Steven Spillebeen
zondag 3 januari 2021

Spillie uit Big Brother herstelt van trombose

“Ik zit al drie jaar in quarantaine”

Drie jaar geleden veranderde de wereld van Steven Spillebeen, beter gekend als Spillie uit de eerste Big Brother. De rebel uit het programma kwam in Egypte ten val en had een whiplash opgelopen. Een bloedprop nestelde zich tijdens de vlucht van Egypte naar Zaventem in zijn hersenen en daarbij liepen zijn hersenen schade op. Vandaag de dag draagt Spillie nog steeds de gevolgen van die bloedprop. “Door een hersenletsel heb ik een taalprobleem. Maar mijn denken en persoonlijkheid zijn onveranderd. Praat traag en in korte zinnen. Geef me tijd om alles te begrijpen. Geef me tijd om de juiste woorden te vinden en iets uit te leggen”, lezen we in het weekendinterview in Het Nieuwsblad.

Spillie was van de één op de andere dag een totaal ander mens. “Ik heb zes maanden in het ziekenhuis gewoond. Ik kon niet meer praten, schrijven, stappen, niks meer. Ik ben intussen drie jaar aan het revalideren”, vertelt hij in Het Nieuwsblad. “Ik was mijn taal kwijt, kon zelfs niet meer mama of papa zeggen. Zoals een baby moest ik dat weer aanleren. Het is zéér zwaar. Maar hopelijk komt ooit de oude Steven terug”, gaat de succesvolle ondernemer verder.

We krijgen medelijden met Spillie als we het interview in Het Nieuwsblad lezen. De ooit zo vrolijke ondernemer heeft duidelijk nog altijd heel veel last van de trombose. Of het ooit helemaal goed komt? Dat is afwachten, al hoopt Spillie van wel. Wij wensen hem hoe dan ook een spoedig maar vooral volledig herstel.