.
News Image

Spectaculaire dans in 'So You Think You Can Dance'

Laatste kans op Final Audition of rechtstreeks bootcampticket.
Op zondag 8 maart 2015 om 20.35 is het erop of eronder voor de laatste kandidaten die aantreden in So You Think You Can Dance. Zij strijden immers voor de allerlaatste plekjes in de Final Audition of nog beter: de bootcamp. In opperste concentratie kijken de juryleden toe. Alle vier hopen ze op een ruwe diamant die ze mogen belonen met een van de allerlaatste rechtstreekse bootcamptickets. En op talentvolle dansers die ze de ultieme kans om alsnog door te gaan, willen aanbieden in de Final Audition volgende week.

Ruwe diamant of niet, de jury ziet weer heel wat opmerkelijke audities passeren van talentvolle dansers met stuk voor stuk een eigen, sterke motivatie. Rob (22) uit Amsterdam weet al van jongs af aan dat dans zijn lang leven is, maar de stap om dat op te biechten aan zijn ouders was groot. Pas op zijn zestiende startte hij een dansopleiding in Amsterdam. Na zes jaar trainen doet hij auditie… en laat hij de jury sprakeloos achter.

De droom van Nina (23) uit Rotterdam was altijd om als turnster op de Olympische Spelen te staan. Als kind turnde ze bij het officiële jeugdteam van Nederland, maar na een zware blessure moest ze die droom volledig laten varen. Ze ging mentaal door een diep dal van ontgoocheling, maar ontdekte hierdoor dat ook dansen haar heel gelukkig maakt. Na haar achttiende begon ze te dansen en vier jaar later waagt ze haar kans bij So You Think You Can Dance.
Jadinda (23) uit Barneveld studeerde dans in Australië en verhuisde nadien naar Parijs. Daar deed ze drie jaar ervaring op in burlesque shows van… de Moulin Rouge. Vele meisjes zouden maar al te graag in haar plaats zijn, maar Jadinda heeft nood aan een nieuwe uitdaging. En die hoopt ze hier te vinden. Ook Nadine (27) uit Brussel is ambitieus. Ze maakt al jaren haar eigen choreografieën die ze laat vastleggen in videoclips en die ze deelt met de wereld via het internet. Met haar auditie hoopt ze eindelijk de stap te zetten van het internet naar de grote podia en wie weet ook echte videoclips.

Fabio (22) uit Maasmechelen is nuchter genoeg om te beseffen dat een carrière als danser niet evident is en dus heeft hij een job als kledingverkoper. Toch is en blijft ook zijn grote droom het professioneel te maken in de danswereld. Met de steun van zijn familie wil de hiphopper met Italiaanse roots een poging ondernemen om die droom waar te maken. Ook Laura (18) uit Waarschoot danst graag, maar zij ziet haar auditie eerder als een uitdaging voor zichzelf. Laura heeft niet de typische vormen van een danseres, maar durft het toch aan om auditie te doen en maakt hiermee hoe dan ook een statement.

Adil (25) uit Tilburg had nooit de intentie om een dansopleiding te volgen, maar danst wel altijd en overal. Zijn motivatie is uniek: hij wil zijn ‘ik’ tonen aan de buitenwereld, zowel aan de jury als het aan het publiek en de kijkers. Hoewel jurylid Jan het niet kan laten om zijn levensfilosofie te vergelijken met de Dalai Lama, lijkt zijn dans toch in de smaak te vallen.

Na deze aflevering zullen 22 dansers zich rechtstreeks geplaatst hebben voor de bootcamp en mogen 33 kandidaten in de Final Audition met een tweede choreo bewijzen dat ze goed genoeg zijn voor de bootcamp. De spanning zal te snijden zijn, want van die 33 mogen slechts 7 kandidaten zich nog bij de 22 gelukkigen voegen voor de buitenlandse bootcamp, de laatste stap voor de start van de liveshows.