.
Bake Off Vlaanderen
dinsdag 2 november 2021

Spanning in 'Bake Off Vlaanderen'

Wie valt af?

In de tuin van het Rubenskasteel start vandaag de laatste batch van 5 bakkers. De junior én de senior van de groep wagen hun kans samen met 3 andere getalenteerde thuisbakkers.


Met haar 21 jaar is Stephanie de jongste telg in de tent,maar verre van de minste. Ze is een afstammeling van de familie Taart, berucht om hun uitgebreide dessertbuffetten. In Dilbeek, en ver daarbuiten. Stephanie studeert architectuur en hoopt dat haar aanleg voor planning en haar strakke hand haar zullen helpen tijdens de weg naar de gedroomde overwinning. Haar rolcake is er eentje om in te kaderen, maar met de ‘katastroopwafels’ heeft ze het toch wat lastiger...

Werner Seels is 48 jaar en werkt als verkoper van zonneweringen. Als Seels van de sales kan hij zichzelf verkopen als geen ander, maar lukt dat ook met zijn baksels? Hij gooit alvast alles in de strijd met zijn pistachio rolcake, die hem bloed, zweet, tranen én een vingerverbandje kost.

De 28-jarige Halima staat in de tent met hoofddoek én met een missie: zij wil de vrouwen uit haar gemeenschap aansporen om in haar voetsporen te treden: durven dromen, en er alles doen om je dromen waar te maken. Haar plaatsje in de tent heeft ze al veroverd, maar kan ze de jury overtuigen om ook te blijven? Met een roze rolcake én uitgedost met een roze zonnebril wil ze de jury alvast met positive vibes besmetten.


Bij de Limburgse Enza stroomt er Siciliaans bloed door de aderen, en dat zal iedereen geweten hebben. Als een echte Ferrari schiet ze uit de startblokken, want voor Enza geldt maar 1 regel: la vita é bella, meteen ook het thema van haar spektakelstuk.Twee jaar geleden kreeg ze bortskanker, maar sinds haar herstel is ingezet wil ze maar 1 ding meer: léven, en genieten, van elke seconde.

Een en al female power ook bij Silke, die nog maar 1 jaar bakt maar met ontzettend veel goesting en drive in de tent staat. Zij eert haar vriendin met een rainbow-two faced cake, en wordt tijdens de technische proef al meteen geconfronteerd met de uitdagingen van zo’n opdracht die je niet kan voorbereiden…

Gelukkig is Wim Opbrouck zoals steeds zijn gezellige zelve en biedt hij een luisterend oor bij de bakkers én bij zijn nieuwe vriend Gino de cakehoorn.

Wie verlaat deze week de tent en wie haalt de samensmelting?

Bake off Vlaanderen - woensdag om 20u35 bij Play4

Download onze app voor iOS of Android