.
News Image

Soufiane Eddyani zegt nee tegen roken in Slimme Jongen

Nieuwe single Soufiane Eddyani moet jongeren van roken houden. 


Rapper Soufiane Eddyani (19) haalt in zijn nieuwe single “Slimme Jongen” uit naar de sigaret. “Roken maakt je kapot” rapt de populaire jonge Belg in de track die vandaag op alle streaming- en downloadplatformen verschijnt.


Soufiane Eddyani heeft een stem die gehoord wordt. Op eigen houtje zette hij zichzelf in 2017 stevig op de kaart van het (urban) muzieklandschap. Met slechts een handvol songs scoorde hij meer dan 50 miljoen streams over alle streamingplatformen heen en zijn videoclips werden al meer dan 50 miljoen keer bekeken op Youtube.




“Slimme Jongen” is het resultaat van een samenwerking tussen Soufiane Eddyani en de organisatie Kom op tegen Kanker die de song in hun nieuwe sensibiliseringscampagne www.vloggersvssigaretten.be* integreren. De Campagne mikt expliciet op jongeren en wordt ondersteund door radiozender MNM.

Uit onderzoek van Kom op tegen Kanker blijkt immers dat de Vlaamse jeugd nog altijd heel wat misvattingen heeft over roken. Tabaksrook bevat meer dan 4000 chemische stoffen, waarvan de meeste giftig en minstens 50 kankerverwekkend zijn. Jongeren zijn vrij eensgezind dat roken slecht is, maar dat blijft te abstract. De gevolgen zijn immers iets voor véél later. Bij veel jongeren leeft bovendien het idee dat je toch niet zó snel verslaafd geraakt en dat enkele sigaretten geen kwaad kunnen. Tegelijkertijd hoort roken voor sommigen bij volwassen worden. Roken is voor hen een vorm van experimenteren en er gaat een fascinatie van uit. Omdat jongeren geen gemakkelijke doelgroep zijn om te bereiken, koos KotK voor “peer-to-peer”-communicatie met een populair rolmodel als ambassadeur die via zijn muziek de boodschap overbrengt.

Bio van Soufiane Eddyani

Meer Over:

Soufiane Eddyani